Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Amsterdam 15 september

Urban Myth met Invisible op het Leidseplein!
Twee nieuwe acteurs bekend!

Vanaf 29 september t/m 9 oktober is Invisible te zien vanaf het Ajax balkon van de Stadsschouwburg Amsterdam. De repetities zijn inmiddels in volle gang en we kunnen nu twee nieuwe namen verklappen die gaan spelen in Invisible: Fahd Lahrzaoui en Sofian Abayahya.

Invisible is een unieke nieuwe voorstelling, waarbij het publiek luisterend door koptelefoons uitkijkt op het drukke Leidseplein als decor. Artistiek leider Jörgen Tjon A Fong laat met als belangrijkste hoofdrolspelers; de stad en omgeving, een voorstelling zien die fictie en realiteit samen laat komen en plotseling laat 'clashen'.

Wie zijn de 'onzichtbaren' van de stad? Herkennen we deze personen? En waarom willen we die liever niet zien? Soms is het makkelijk om mensen in een bepaald hokje te plaatsen, maar horen ze daar wel thuis? Misschien gaan we voorbij aan het persoonlijke verhaal dat achter deze mensen schuilt. Invisible geeft een gezicht aan deze 'onzichtbaren' en als je goed oplet kan je hun weg volgen tussen het uitgaanspubliek op het Leidseplein...

Invisible was al eerder te zien in het Hampstead Theatre in Londen waar het een groot succes was. De voorstelling is deels in Londen gemaakt omdat regisseur Jörgen Tjon A Fong zich met een Master aan de Central School of Speech and Drama als regisseur wil verdiepen.

Urban Myth (2001), onder artistieke leiding van Jörgen Tjon a Fong, is het geëngageerde theaterproductiehuis dat sinds 2002 vaste bespeler is van de Amsterdamse Stadsschouwburg. Interactie, een losse sfeer, het combineren van verschillende disciplines, culturele diversiteit, maatschappelijke betrokkenheid, de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en onderwerpen die twintigers aanspreken zijn allemaal ingrediënten van onze projecten.

regie Jörgen Tjon a Fong | spel Wouter van Oord, Desiree Snackey, Fahd Lahrzaoui, Sofian Abayahya | dramaturgie Robbert van Heuven | lichtontwerp Alex Brok | techniek Niels van Schie | productie Erma van Maris en Lotte Lindelauff | publiciteit Lenneke Beunk | zakelijke leiding Andrea van Wingerden en Job Spierings

29 en 30 september try outs Stadsschouwburg Amsterdam 20:45 uur
1 oktober première Stadsschouwburg Amsterdam 20:45 uur
2, 5, 7 t/m 9 oktober Stadsschouwburg Amsterdam 20:45 uur

> Kaarten: Stadsschouwburg Amsterdam www.ssba.nl

Invisible wordt mede mogelijk gemaakt door Dienst DMO/Gemeente Amsterdam en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Deel: ' Twee nieuwe namen in Invisible van Urban Myth '
Lees ook