AutoRai

31-1-2003

Twee nieuwe sportieve pakketten voor Mercedes-Benz C-Klasse

Dit voorjaar introduceert DaimlerChrysler een tweetal sportieve pakketten, die de Mercedes-Benz C-Klasse Sedan en Combi nog dynamischer maken en nog meer tegemoet komen aan de individuele wensen van berijd(st)ers.

Het Sportpakket en het Sportpakket AMG omvatten een aantal technische en optische aanpassingen en zijn leverbaar in combinatie met de drie lines Classic, Elegance en Avantgarde en met de meeste motorvarianten.

Opvallend uiterlijk kenmerk van het Sportpakket zijn de fraaie vijfspaaks 17-inch lichtmetalen velgen, waarop grotere banden worden gemonteerd: 225/45 R 17 voor en 245/40 R 17 achter. De velgen bieden bovendien zicht op de geperforeerde remschijven voor met remklauwen, die zijn voorzien van Mercedes-Benz-opdruk. Deze remschijven zien er niet alleen goed uit, maar bieden ook extra stabiliteit bij extreme remsituaties. Zo zijn deze remmen perfect aangepast op het extra sportieve karakter van het model. Datzelfde geldt voor het speciale sportonderstel, waarbij bovendien de carrosserie wat lager is gelegd. Deze aanpassingen dragen bij tot een nog betere wegligging. De benzine-uitvoeringen zijn voorzien van een ovaal uitlaat-eindstuk, de dieselversies hebben twee verchroomde eindstukken. De C 240 en de C 320 hebben bovendien een gewijzigd uitlaatsysteem met een extra sportief geluid.

In het interieur valt een met leder bekleed multifunctioneel sportstuur op. Ook de versnellingshendel is in leer uitgevoerd en is bovendien korter. De pedalen zijn van edelstaal met rubber noppen, perfect passend bij de sportieve uitstraling. De sportstoelen voor zijn bekleed met de stof Speed in de kleur antraciet, hetgeen ook terugkomt in de portierbekleding en de achterbank. Tegen meerprijs kan worden gekozen voor leder of leder twin bekleding.

Naast de genoemde elementen uit het Sportpakket biedt het Sportpakket AMG bovendien de exclusieve styling van AMG, bestaande uit een frontspoiler met geïntegreerde mistlampen, dorpelverbreders en een AMG-achterbumper. Deze uitvoering is voorzien van vijfspaaks 17-inch lichtmetalen AMG-velgen, gelakt in gedistingeerd sterling zilver. Het Sportpakket is verkrijgbaar voor 2.561,- in combinatie met de line Classic en 1.322,- in combinatie met de lines Elegance en Avantgarde, het Sportpakket AMG kost 5.911,- bij de Elegance- en Avantgarde-uitvoeringen.

Deel: ' Twee nieuwe sportieve pakketten voor Mercedes-Benz C-Klasse '
Lees ook