PERSBERICHT

Twee podiumplaatsen voor Geva Racing

Assen, 14 juli 2002. De vijfde race van de Van Uitert Formule Ford, verreden op het TT Circuit Assen, is succesvol verlopen voor Geva Racing. De 16-jarige Ton Strous jr. (Wassenaar) werd tweede algemeen, hij won tevens de First Division voor auto's van twee jaar en ouder. Tristan te Pas (Blaricum) vergrootte de vreugde met de derde plaats.

Voorafgaande aan de vijfde race van de Van Uitert Formule Ford stapte Geva-coureur Ton Strous jr. over van de Klasse A (voor auto's uit 2001 en 2002) naar de First Division, voor auto's van twee jaar en ouder. De pas 16-jarige rijder van Geva Racing was met zijn Mygale 2000 de verrassing van de tijdtraining op TT Circuit Assen. Ton reed de tweede trainingstijd algemeen en was veruit de snelste in de First Division. De training werd op een opdrogende baan verreden, zodat de snelste trainingstijden in de slotfase werden gezet. Tristan te Pas leek in zijn laatste ronde zijn trainingstijd te verbeteren, maar doordat hij even naast de baan belandde slaagde hij niet in zijn poging. "Ik zette alles op alles om een ultieme ronde te rijden, dat lukte helaas net niet", aldus Te Pas, die de zesde tijd liet noteren. Xavier Maassen wachtte, achteraf gezien, iets te lang met het wisselen van regenbanden naar profielloze slicks. Daardoor kwam hij niet verder dan de zestiende trainingstijd.

Bij de start verloor Strous enkele plaatsen. "In de eerste bocht spinde ik bijna, toen ik op een vuil stuk wegdek terechtkwam", aldus het jonge talent. "Ik viel terug naar de zesde plaats." Strous vocht zich op indrukwekkende wijze naar voren, met nog enkele ronden te gaan nam hij zelfs de eerste plaats over van de leider in de race Jaap van Lagen. Helaas kon hij de leidende positie niet vasthouden. "Ik verremde mij", gaf hij toe. Na een gevecht met zijn teamgenoot Tristan te Pas eindigde Ton Strous jr. als tweede. "Mijn eerste podiumplek is binnen", concludeerde Ton tevreden. "De komende tijd ga ik veel trainen. Tijdens de volgende race, die wordt verreden tijdens de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort, ga ik voor de zege."

Tristan te Pas had een erg goede start, hij schoot van de zesde startpositie naar de derde plaats. "Ik heb onlangs starts geoefend, dat heeft zich vandaag uitbetaald", concludeerde Te Pas. Hij schoof door naar de tweede plaats toen de voor hem liggende Paul Meijer na een rijdersfout terugviel. Tristan liet zijn teamgenoot Ton Strous jr. vervolgens passeren. "Ton was sneller. Ik liet hem erlangs in de hoop dat we samen richting de leider in de race Jaap van Lagen konden rijden. Dat lukte helaas niet, maar mijn derde plaats is een mooi resultaat."

Xavier Maassen had minder geluk. Vanaf zijn zestiende startpositie had hij een geweldige start. "Ik heb een super-inhaalrace gereden, het ging geweldig", vond de jonge Limburger. "In de derde ronde lag ik al op de vierde plaats." Helaas brak korte tijd later de schakelstang af van Maassens Mygale. "Ik had op het podium kunnen eindigen", vond Xavier. "Dit is echt balen."

Volgende race: 11 augustus, Circuit Park Zandvoort. Uitslag Van Uitert Formule Ford, 14 juli 2002, TT Circuit Assen:
1. Jaap van Lagen Mygale 2001 13 ronden in 18:26.701
2. Ton Strous jr. Mygale 2000 op 7,052 (tevens winnaar First Division)
3. Tristan te Pas Mygale 2002 op 7,600

Stand Benelux-kampioenschap na vijf races: 1. Jaap van Lagen 106, 2. Tristan te Pas 48, 3. Xavier Maassen 43, 6. Ton Strous jr. 26.

Stand NK na drie races: 1. Jaap van Lagen 64, 2. Michel Florie 29, 3. Ton Strous jr. 28, 5, Tristan te Pas 26, 12. Xavier Maassen 17.

Voor de redactie: Meer informatie wordt u graag verstrekt door Gert Valkenburg, telefoon (06) 53 17 17 78

Zoekwoorden:

Deel: ' Twee podiumplaatsen in Assen voor Geva Racing '
Lees ook