Twee podiumplaatsen voor Paul Meijer tijdens Finaleraces

Zandvoort, 7 oktober 2001. De uit Bilthoven afkomstige Paul Meijer heeft tijdens de Finaleraces indruk gemaakt door in twee raceklassen uit te komen en in beide races een podiumplaats te behalen. Tijdens de race in de Fly You Clio Renault Sport Cup werd hij derde in de Junior Cup, in de Union Toyota Yaris Cup ging Meijer zelfs als glorieuze winnaar over de finish.

Tijdens de kwalificatietrainingen van de Renault Clio's had Paul Meijer problemen met de wiellagers. "Er had meer ingezeten, maar door veel overstuur kon ik de tijd die ik aan het begin van de training reed niet meer verbeteren. Mijn start vanaf de negende startrij was prima en tijdens de race kon ik diverse plaatsen winnen. In de Arie Luyendijk bocht kreeg ik een tik van achteren, maar ik kon de race gelukkig zonder problemen vervolgen. Ik had verder geen aanvaringen meer met andere rijders en eindigde op een dertiende plaats overall, derde in de Junior Cup."

In de Union Toyota Yaris Cup was de strijd in het kampioenschap nog niet beslist. Christiaan Frankenhout, teamgenoot van Paul Meijer, had de beste uitgangspositie om de titel binnen te halen, hij moest voor Erik Struijlaart eindigen. Paul Meijer had tijdens de kwalificatietraining de tweede tijd neergezet, Christiaan Frankenhout de derde tijd. De pole position was verrassend voor Nicolette van de Hoek Ostende.

Paul Meijer had een wereldstart, hij passeerde Van de Hoek Ostende direct en ging al met enige voorsprong de Tarzanbocht in. Frankenhout kon de aansluiting met Meijer vinden, deze liet Frankenhout passeren en samen konden zij een kleine voorsprong opbouwen op de concurrentie. Toen in de tiende ronde de voorsprong groot genoeg was en Paul Meijer sneller bleek te kunnen liet Frankenhout hem op zijn beurt passeren. Onbedreigd kon het Cavallino-duo op de finish afgaan, waarna Paul Meijer de Dagtrofee in de Union Toyota Yaris Cup in ontvangst mocht nemen. Het kampioenschap was voor Christiaan Frankenhout, Paul Meijer werd vijfde.

Voor volgend jaar heeft Paul Meijer wel plannen, maar wat het gaat worden is nog niet zeker. "Het wordt in ieder geval een formuleklasse, Formule Ford of Formule Renault. Komende tijd moeten we gaan bekijken wat de beste optie voor mij is. Dit jaar is in ieder geval een prima leerjaar geweest."

Uitslag achtste race Union Toyota Yaris Cup, Circuit Park Zandvoort


1. Paul Meijer, 12 ronden in 26.24.917; 2. Christiaan Frankenhout, op 0.975;

3. Paulien Zwart, op 11.260.

Stand na acht races:

1. en kampioen Christiaan Frankenhout, 130 pt; 2. Eric Struijlaart, 118 pt;

3. Patrick Borst, 112 pt; 4. Paulien Zwart, 99 pt; 5. Paul Meijer, 85 pt.

Niet voor publicatie:

Voor nadere informatie: Paul Meijer, tel. 06 22 39 00 87.

Foto: vrij van copyright

Zoekwoorden:

Deel: ' Twee podiumplaatsen voor Paul Meijer tijdens Finaleraces '
Lees ook