PERSBERICHT
Twee podiumplaatsen voor Van Kalmthout Racing
Zolder (B), 25 augustus 2001. Zes dagen na de vorige race op Zolder, vond opnieuw een race van de Landis Formule Ford plaats op dit Belgische circuit. Dit keer waren Marijn van Kalmthout (Hoofddorp) en Bas Schothorst (Amsterdam) de beste vertegenwoordigers van het team, zij werden tweede en derde in hun klasse.

Tijdens de kwalificatiesessies op het bloedhete circuit van Zolder reed Bas Schothorst de snelste trainingstijd. "Het was een wereldronde", beschreef Bas zijn snelste ronde. "Ik ben hier heel blij mee, zowel voor mijzelf als voor het team." Xavier Maassen (Meerssen) zat er ook goed bij met de derde tijd. De teameigenaar en coureur van Van Kalmthout Racing Marijn van Kalmthout had een slechte week achter de rug. Tijdens de vorige race op dit circuit, zondag 19 augustus, viel hij uit terwijl zijn grote concurrent in de titelstrijd in de First Division Olivier Muytjens zegevierde. Een dag later vernam Marijn dat de race van de Landis Formule Ford op 8 juli ongeldig was verklaard. Deze race had Van Kalmthout gewonnen, Muytjens was destijds uitgevallen. Het gevolg: in twee dagen tijd was Marijn teruggevallen van klassementsaanvoerder naar niet meer dan een kanshebber op de titels. Van Kalmthout reed nu de tweede tijd, achter Olivier Muytjens. Jean-Pierre Verhoeven (Hoofddorp) stelde de zesde startpositie veilig.

In de race lag Bas Schothorst aanvankelijk op kop, maar deze positie kon hij niet vast-houden. Hij werd uiteindelijk derde achter Tristan te Pas (winnaar) en Jaap van Lagen. "Ik heb het maximale eruit gehaald, Tristan en Jaap waren sneller", aldus Bas na afloop. "Ik heb geen grote risico's genomen om hen achter mij te houden, ik wilde hoe dan ook op het podium eindigen. Deze derde plaats is een mooie opsteker voor het team."

Xavier Maassen lag na de start op de derde plaats. Door een rijdersfout, waarbij hij een bocht verkeerd nam, viel hij enkele plaatsen terug. Maassen werd uiteindelijk vijfde. "Dit is echt jammer, een podiumplek zoals vorige week op dit circuit had erin gezeten."

Marijn van Kalmthout eindigde als tweede in de First Division voor auto's van twee jaar en ouder. "In het begin kon ik de latere winnaar Olivier Muytjens goed volgen, maar ik moest twee keer uitwijken voor een ongeval dat vlak voor mij plaatsvond. Dat kostte veel tijd, zelfs zoveel dat derde man Jurgen van Hover het gat met mij bijna helemaal kon dichten."

De auto van Jean-Pierre Verhoeven was net op tijd klaar voor de race; in de laatste training op zaterdagochtend begaf de eerste versnelling het. Verhoeven moest de race rijden met een auto die door tijdgebrek niet uitgewogen was, ook de afstelling was niet optimaal. Jean-Pierre werd desondanks zesde in de First Division. "Ik ben niet ontevreden, ik heb weer de nodige punten gepakt", aldus de door Landis gesteunde coureur.

Uitslag Landis Formule Ford, 25 augustus 2001, Circuit Zolder:
1. Tristan te Pas 13 ronden in 21:28,754
2. Jaap van Lagen op 2,559

3. Bas Schothorst op 7,531
5. Xavier Maassen op 14,176 .
10. Marijn van Kalmthout op 42,649 (tweede in First Division) 15. Jean-Pierre Verhoeven op 1:00,085 (zesde in First Division)

Tussenstand Nederlands Kampioenschap:

1. Stefan de Groot 86 pt
2. Ferdinand Kool 70 pt
3. Jaap van Lagen 69 pt

4. Tristan te Pas 55 pt
5. Xavier Maassen 52 pt
8. Bas Schothorst 34 pt

Tussenstand Benelux kampioenschap:

1. Stefan de Groot 96 pt
2. Jaap van Lagen 91 pt

3. Tristan te Pas 72 pt
4. Ferdinand Kool 65 pt
5. Bas Schothorst 51 pt

6. Xavier Maassen 48 pt


Uitslag First Division:

1. Olivier Muytjens (B) 13 ronden in 21:56,954
2. Marijn van Kalmthout op 14,449
3. Jurgen van Hover (B) op 15,398 6. Jean-Pierre Verhoeven op 31,885

Tussenstand Nederlands kampioenschap First Division:
1. Olivier Muytjens (B) 95 pt
2. Mark Nachtegeller 60 pt
3. Marijn van Kalmthout 56 pt
4. Jean-Pierre Verhoeven 53 ptTussenstand Benelux kampioenschap First Division:

1. Olivier Muytjens 104 pt
2. Marijn van Kalmthout 85 pt
3. Mark Nachtegeller 65 pt
5. Jean-Pierre Verhoeven 49 pt


Voor de redactie:
voor meer informatie: Marijn van Kalmthout, telefoon (06) 53 28 04 60

Volgende race: 9 september, Circuit Park Zandvoort

Deel: ' Twee podiumplaatsen voor Van Kalmthout Racing in Zolder '
Lees ook