Gemeente Weert14 juli 1999
TWEE SATELLIETCONCERTEN ORLANDO FESTIVAL' IN WEERT

Het Orlando Festival wordt voor de achttiende keer gehouden in de sfeervolle 12e eeuwse abdij Rolduc in Kerkrade. Gedurende een periode van twee weken, van 25 juli tot 8 augustus a.s., vinden er masterclasses, ensemble-lessen en lezingen plaats, naast concerten in o.a. Kerkrade, Aken en Maastricht. Ze worden door een groot aantal internationaal bekende musici gegeven.

Ieder jaar staat in het festival een thema centraal. Dit jaar zal muziek uit het einde van de achttiende, negentiende en twintigste eeuw worden gespeeld onder het motto 'Les fins des Siècles'.`

Tijdens het Orlando Festival worden in verschillende plaatsen concerten gegeven door ensembles van de Masterclass en de Orlando Academie. Deze ensembles, semi-professioneel, zijn reeds begonnen aan een internationale carrière. Het gaat om jonge, veelbelovende musici en het Orlando Festival presenteert op deze wijze de musici van de
21ste eeuw.

In samenwerking tussen het Munttheater en de gemeente Weert worden in Weert twee satelliet-concerten georganiseerd in de St.Teuniskapel aan de Altweerterkapelstraat.

Op donderdag 29 juli om 20.00 uur zal het Bozsodi Kwartet uit Hongarije optreden. Het kwartet bestaat uit: Loránt Bozsodi, viool; Tamás Bozsodi, viool; Szabolcs Bozsodi, altviool en Zoltán Bozsodi, cello en zal strijkkwartetten spelen van o.a. W.A. Mozart en F. Schubert.

Donderdag 5 augustus om 20.00 uur is het de beurt aan het Constanze Kwartet uit Italië. Het kwartet bestaat uit: Judith Huber, viool; Hedwig Raffeiner, viool; Klaus Manfrini, altviool en Mariano Dapor, cello.

Beide concerten zijn gratis toegankelijk, maar om practische redenen moeten plaatsen worden gereserveerd. Kaartjes zijn af te halen bij de VVV in de Maasstraat in Weert, tel 0495-536800.

Zoekwoorden:

Deel: ' Twee satellietconcerten orlando festival' in Weert '
Lees ook