Ingezonden persbericht


Persbericht

Goede Morgen! in de lucht!

Het is bijna weer zover: op 28 en 29 maart 2003 gaat het tweedaagse festival Motel Mozaïque weer van start. Tijdens dit Rotterdamse festival kan je genieten van een mix van muziek, theater, beeldende kunst en de mogelijkheid daadwerkelijk te overnachten in kunstwerken.

Een van de kunstwerken waarin je een nacht kan doorbrengen is de installatie Goede Morgen! van Wessel Stroober. Een van de ruimtes van TENT. (Witte de Withstraat 50 in Rotterdam) wordt in zijn totaliteit getransformeerd tot unieke slaapgelegenheid. Klik hier als je nu al nieuwsgierig bent geworden en meer wilt weten!

Wie zijn installatie Weltruste zag tijdens de Rotterdamse Museumnacht en Motel Mozaique 2002 weet het al: kunstenaar Wessel Stroober begeeft zich op de dunne scheidslijn van toegepaste en autonome kunst. Zijn werk is een intrigerende combinatie van illustratie, vormgeving, theater en autonome kunst. De transparantie tussen werkelijkheid en toneel zal het onderwerp vormen van zijn installatie. Als een ware dramaturg onderzoekt Stroober de rol van de personages in verschillende aktes van de grootschalige logeerpartij. Welke rituelen zijn kenmerkend voor het slapen gaan, wat zijn de randvoorwaarden om lekker te slapen, wat doen we als we niet in de intimiteit van onze eigen slaapkamer maar in een vreemde omgeving slapen?

Wacht niet tot 28 en 29 maart en neem nu alvast een kijkje in de installatie Goede Morgen! Op de website www.weltruste.com lees je meer over het werk van Wessel Stroober.

Voor meer informatie of beeldmateriaal neem je contact op met galerie BLIK (010-28.29.155 of kunst@blik.net) of Woestijn in Blik (010-466.17.49 of wessel@woestijninblik.com)

Deel: ' Tweedaags Rotterdams festival Motel Mozaïque van start '
Lees ook