Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Tweede editie Breaking Ground NL in Louis Hartlooper Complex Hét platform voor de Nederlandse en Vlaamse studentenfilm

Utrecht, maandag 18 mei 2009 - Het filmtalent van morgen ontdekken? Op maaandag 25 mei presenteert Breaking Ground in het Louis Hartlooper Complex de tweede editie van Breaking Ground NL. Nu al het werk van de toekomstige Godard of Van Trier zien? Het kan bij Breaking Ground NL, hét tweemaandelijks platform voor de Nederlandstalige studentenfilm. Breaking Ground NL biedt een verfrissende blik op film. Het programma van animatie, docu, fictie en experimentele film van studenten aan de Nederlandse en Vlaamse filmscholen afgewisseld met tips, trucs en commentaar van professionele filmmakers staat garant voor een actieve avond film kijken.

Het programma van 25 mei bestaat uit de films: 3000m Above the Clouds (Jeroen van Velzen, NL), Above all Things (Stien de Vrieze, BE), Anna (Ruben Pest, NL), Daglicht (Michiel Rummens, NL), I wish I could Share the Happiness of Being Alone (Aaron Rookus, NL) en Terzo Mondo (Tom van Gestel, BE). Tijdens deze editie zijn Pieter Kuijpers (regisseur van o.a. Van God Los en TBS) en Hans de Wolf (producent van o.a. Het Zusje van Katia en Nynke) de speciale gasten van de avond. Onder leiding van deze twee deskundige heren gaat het nieuwe filmtalent in gesprek met hen en het publiek over de vertoonde films.

Over Breaking Ground
Breaking Ground is het nieuwe platform voor Europese Studenten Film. Niet alleen de Nederlandse filmstudenten verdienen de aandacht. Naast het tweemaandelijkse Breaking Ground NL, zal in januari 2011 de eerste editie van het Breaking Ground Festival plaatsvinden, met korte films van getalenteerde studenten uit heel Europa. Tot het zover is, is Breaking Ground op allerlei manieren op andere festivals te zien. Meer info: www.breakingground.eu

Breaking Ground NL
Maandag 25 mei, 19.45 uur
Toegang: 6 euro, studenten 4 euro
Reserveren: 030 2320450 (mogelijk vanaf 1 mei)

EINDE PERSBERICHT

Beeldmateriaal: 'Daglicht', regisseur Michiel Rummens - rechtenvrij te gebruiken

Contactgegevens:

Breaking Ground NL
Malka Jonas
Publicity & Press
malka@breakingground.eu
T: 06 4520 9246

Louis Hartlooper Complex
Anke Nicolai
Publiciteit & Evenementen
anke@hartlooper.nl
T: 030 2320452

Locatie:
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
www.hartlooper.nl

Deel: ' Tweede editie Breaking Ground NL in Louis Hartlooper Complex '
Lees ook