Gemeente Breda


‘EN PLEIN PUBLIC’ BELEEFT EEN TWEEDE EDITIE

En Plein Public krijgt een vervolg. Na de sfeervolle concerten en voorstellingen van vorig jaar kon dit natuurlijk ook niet uitblijven. Vanaf vrijdag 16 juli vormen de pleinen van De Nieuwe Veste, De Beyerd en het Nieuwe Breda’s Museum opnieuw het podium voor muziek, dans en theater. Elke vrijdag beginnen de voorstellingen om 20.30 uur en ze zijn net als vorig jaar gratis toegankelijk. Enkele avonden kennen een dubbele programmering. Juist deze voorstellingen zijn ook leuk voor alle kinderen die in de vakantie langer op mogen blijven. Daarom begint er op 16 en 23 juli en op 20 augustus ook al een optreden om zeven uur.

De organisatie van En Plein Public is in handen van de Dienst Cultuur. De Beyerd, de Nieuwe Veste, het Breda’s Museum en de Bibliotheek hebben na het succes van vorig jaar besloten zich te wagen aan een tweede editie. Opnieuw is het gelukt een veelzijdig programma neer te zetten wat voor elk wat wils te bieden heeft. Vanaf vrijdag 9 juli is het gehele programma beschikbaar. Dit kan worden opgevraagd bij de Dienst Cultuur of afgehaald bij de afdeling voorlichting van de gemeente Breda, alle culturele instellingen, de VVV en de meldpunten in de diverse districten.

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit: voor een spetterende aftrap staat het spectaculaire en swingende muziektheater van Blikslag garant. Swingende percussie, een verhaal over liefde en verlies en vier muzikanten die muziek en theater tot één geheel smeden. Ook vrijdag 23 juli wordt een avond om niet te missen. In de bijzondere familievoorstelling DierEnRijk spelen Rammie het schaap, Knorri het varken, Joske het paard, Ferdinand de Knol, Malinka de hond Snuffel het konijn en Dolores de eend (als ze niet aan de leg is) de hoofdrol. Van originaliteit getuigt het uitvoeren van een concertprogramma met repertoire van maar liefst acht vrouwelijke Amerikaanse componisten uit deze eeuw. Mezzosopraan Patricia Werner Leanse en een pianiste Liesbeth Kraaijenpoel zijn die uitdaging aangegaan in het kader van En Plein Public. Beide musici hebben op verfrissende wijze lak aan conventionele programmering en presentatie.

Vrijdag 6 augustus laten de vertellers van oRare het publiek verdwalen in het labyrint van de verbeelding. Hun theatervoorstellingen waarin de kunst van het verhalenvertellen centraal staat, zal jong en oud weten te boeien. Het Bredase dansgezelschap De Stilte mag ook dit jaar niet in de programmering ontbreken. Speciaal voor Breda’s Museum heeft Jack Timmermans een choreografie gemaakt en iedereen die vorig jaar hun voorstelling Binnenstebuiten heeft gezien weet dat dit iets bijzonders op kan leveren.

De afsluiting van En Plein Public wordt verzorgd door het smartlappenkoor Troost & Zo. Speciaal voor En Plein Public hebben zij een programma met vele nieuwe nummers samengesteld en kan met een traan en een lach afscheid genomen worden van de zomer.

Breda, 10 juni 1999

Deel: ' Tweede editie 'En plein public' op Bredase pleinen '
Lees ook