Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Zondag 26 mei 2002 op Autotron Rosmalen
Tweede Jukebox Outdoor borduurt verder op succes 2001

ROSMALEN "Een honderd procent succes." Aldus omschrijft Ernst Aalders de eerste editie van het vorig jaar mei gehouden evenement Jukebox Outdoor. De organisator van de happening zat daarom al heel snel met Autotron rond de tafel om een volgende datum te prikken voor 2002. Die datum was zo gevonden. Op zondag 26 mei komen de liefhebbers van oude jukeboxen en alle andere denkbare verzamel-items uit de jaren '40-'70 - in de Rosmalense openlucht ruimschoots aan hun trekken.

"Ook dit jaar komen de liefhebbers van oude jukeboxen en zo'n beetje alles wat verzameld wordt uit alle hoeken van Europa, zelfs een Amerikaan waagt de overtocht. De een komt voor een jukebox, de ander zoekt naar dat missende onderdeeltje. Anderen zoeken nog dat ene plaatje van Elvis of een authentieke petticoat. Velen komen echter ook voor de gezelligheid, de nostalgie en natuurlijk de muziek. We hebben dit jaar heel bewust gekozen om ook (live-)muziek uit de zeventiger jaren op het programma te zetten. Naast rockabilly en rock and roll is lekkere soulmuziek te horen. The Hillbilly Stringpickers, Ranch Girls & Ragtime Wranglers en de tienmansformatie Bright Side zullen optredens verzorgen. Deze verbreding heeft mede als oorzaak het steeds duurder worden van jukeboxen en spulletjes uit de jaren veertig en vijftig. Muziekmachines en artikelen uit latere jaren komen de laatste jaren steeds meer in trek. En vergeet niet dat een jukebox uit het begin van de jaren '70 inmiddels ook al dertig jaar oud is."

Al vele jaren behoort Rock Around the Jukebox tot n van de best bezochte evenementen die op Autotron worden gehouden. Organisator Frits Aalders (de vader van de Outdoor-organisator) hoort na afloop vaak maar n kritische opmerking van de handelaren die standruimte hebben gehuurd: "We hebben te weinig plek om onze hele handel uit te stallen." De reden waarom in oktober slechts een gedeelte van de negotie kan worden getaleerd, is feitelijk de populariteit van de happening. De belangstelling voor standruimte is dermate groot dat de organisatie maar een beperkt aantal vierkante meter beursvloer ter beschikking van de individuele handelaar kan stellen. Op het verzoek jaarlijks een tweede Rock Around the Jukebox te organiseren is Aalders nooit in gegaan - hij houdt zijn oktoberbeurs graag exclusief. Om toch aan het nadrukkelijke verzoek uit de markt te voldoen, besloot zoon Ernst Jukebox Outdoor in het leven te roepen. En met ruim 250 standhouders moet dit op zondag 26 mei toch zeker lukken.

Autotron verwacht op 26 mei een gezellige drukte tijdens Jukebox Outdoor. Een bezoek aan de happening kan uitstekend worden gecombineerd met een rondgang over het gezelligste autopretpark van Nederland. Ook AutoDome en SpeeloDome zijn gedurende het evenement geopend. AutoDome biedt permanent onderdak aan de eigen unieke historische Autotron-automobielcollectie en presenteert tevens vele facetten van de automotive branche. SpeeloDome is het overdekte speelparadijs voor kinderen tot circa 12 jaar.

Jukebox Outdoor is zondag 26 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 10,= voor volwassenen, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 8,20. Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch - Nijmegen en wordt op de ANWB-borden aangegeven. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292 ( 0,50 p/m).

Deel: ' Tweede Jukebox Outdoor borduurt verder op succes 2001 '
Lees ook