STICHTING KORRELATIE

Tweede Kamerlid S. Buijs opent www.psychowijzer.n

Tweede Kamerlid S. Buijs opent www.psychowijzer.n

Tijdens de Huisartsbeurs 1999 op zaterdag 30 januari in Ahoy. Rotterdam zal de heer S. Buijs, huisarts en lid van de Tweede Kamer, de Psychowijzer op internet officieel activeren voor het brede publiek. In de Psychowijzer worden psychische aandoeningen toegankelijk beschreven. Daarnaast wordt voor elke aandoening één of meer praktische adviezen gegeven over wat de patiënt en zijn naaste omgeving zelf kan doen. De site-bezoeker krijgt ook informatie over waar hij of zij terecht kan voor professionele hulp. Psychowijzer is een gezamenlijk initiatief van het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid (NFGV) en Stichting Korrelatie.

Veel reacties
De afgelopen drie jaar is de aandacht in de media voor psychische problemen . mede door de verschillende NFGV-voorlichtingscampagnes . toegenomen. Deze media-aandacht heeft veel publieksreacties losgemaakt. Dit betrof vooral verzoeken om nadere informatie en hulp bij zowel het NFGV als Korrelatie. Hieruit blijkt dat de behoefte aan toegankelijke informatie over psychische aandoeningen enorm is. Tegelijkertijd wordt het taboe dat nog steeds op psychische ziekten rust, in alle hevigheid zichtbaar. Bellers verzoeken bijvoorbeeld om themafolders in een blanco enveloppe of naar het adres van een goede vriend(in) te sturen.

Samenwerking
Om zo adequaat mogelijk alle hulpvragen op te vangen, werken het NFGV en Korrelatie nauw samen. Daarnaast ontwikkelen beide organisaties diverse voorlichtingsmaterialen zoals themafolders. Deze folders met daarin informatie over oorzaken, gevolgen van psychische aandoeningen en waar men hulp kan krijgen, zijn geschreven vanuit de praktijk van Korrelatie. Ruim 20 titels zijn gratis beschikbaar voor het brede publiek. De afgelopen periode heeft het NFGV ongeveer 60.000 folders verstuurd.

Internet
Om aan de groeiende vraag naar informatie en advies te voldoen is de Psychowijzer ontwikkeld. Op de Psychowijzer-site worden psychische aandoeningen toegankelijk beschreven. Tevens worden waardevolle adviezen gegeven. Ook wordt informatie gegeven over waar je hulp kunt krijgen. De Psychowijzer is bereikbaar op www.psychowijzer.nl.

//////////////////////////////////////////////////////////////////

Deel: ' Tweede Kamerlid Buijs opent www.psychowijzer.nl '
Lees ook