Tweede plaats voor Jeroen Bleekemolen in Fly You Clio Renault Sport Cup

Zandvoort, 5 augustus 2001 Team Bleekemolen heeft van zich doen spreken voorafgaande en tijdens de race van de Fly You Clio Renault Sport Cup. Op een volgepakt Circuit Park Zandvoort kwam Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) voor de start van de race per helikopter aan. Hij had evenals zijn broer Sebastiaan en vader Michael (Aerdenhout) deelgenomen aan de 24 uren van Francorchamps met de beide Chrysler Vipers van Team Carsport Holland. Jeroen, die een nacht niet had geslapen, eindigde op zijn thuiscircuit als tweede in de Fly You Clio Renault Sport Cup. Jeroen Reijntjens (Raamsdonksveer) en Sebastiaan en Michael Bleekemolen completeerden het succes met de plaatsen vier, vijf en zes.

In de enige kwalificatietraining van de Fly You Clio Renault Sport Cup presteerde Team Bleekemolen uitstekend. Jeroen Bleekemolen reed de snelste tijd, voor Jeroen Reijntjens (derde) en Sebastiaan Bleekemolen (vierde). Michael Bleekemolen moest genoegen nemen met de negende startpositie. Ferri Somogyi kwalificeerde zich als 35ste.

Jeroen Bleekemolen lag in de race lange tijd op kop, maar hij moest toch zijn meerdere erkennen in Phil Bastiaans. Jeroen was tevreden met zijn tweede plaats. "Omdat ik samen met onder meer mijn teamgenoot Mike Hezemans 22 van de 24 uren van Francorchamps heb gereden tot we uitvielen, heb ik in de nacht van zaterdag op zondag niet geslapen. Dat eist natuurlijk zijn tol. Daarom ben ik blij met mijn tweede positie. Ik heb de schade ten opzichte van mijn belangrijkste tegenstander in het algemeen klassement Phil Bastiaans weten te beperken."

Jeroen Reijntjens werd vierde. In de eerste ronde kwam hij evenals Sebastiaan Bleekemolen even naast de baan terecht. "Ik viel terug naar de negende plaats, maar ik zag toch nog kans om mij naar de vierde plaats te knokken", aldus Reijntjens. "Gezien de omstandigheden ben ik tevreden met mijn race."

Sebastiaan Bleekemolen kwam als vijfde over de finish. Hij viel in de eerste ronde terug naar de achtste plek. "Samen met mijn vader heb ik mij flink naar voren gevochten. Het was een leuke race", concludeerde Sebastiaan, die samen met zijn vader Michael al in de beginfase van de 24 uren van Francorchamps uitviel. Michael Bleekemolen eindigde na een inhaalrace als zesde, Ferri Somogyi viel uit nadat hij door een tegenstander geraakt was.

Uitslag Fly You Clio Renault Sport Cup: 1. Phil Bastiaans, 12 ronden in 23:33.845; 2. Jeroen Bleekemolen op 0,145; 3. Pim van Riet op 2,669; 4. Jeroen Reijntjens op 7,946; 5. Sebastiaan Bleekemolen op 10,943, 6. Michael Bleekemolen op 11,180. Stand na drie races: 1. Jeroen Bleekemolen 53, 2. Phil Bastiaans 49, 3. Pim van Riet 43, 4. Jeroen Reijntjens 39, 6. Michael Bleekemolen 29, 7. Sebastiaan Bleekemolen 28.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48, Jeroen Reijntjens,

Deel: ' Tweede plaats Jeroen Bleekemolen in Clio Renault Sport Cup '
Lees ook