Tweede plaats voor autocoureur Paul Meijer (16)

Zolder, 25 augustus 2001. De 16-jarige Paul Meijer uit Bilthoven heeft uitstekend gepresteerd tijdens de zesde race van de Union Toyota Yaris Cup op het circuit van Zolder in België. Op het voor hem onbekende circuit lag Paul de halve race op kop, waarna hij zijn teamgenoot Christiaan Frankenhout liet passeren. Christiaan staat op de eerste plek in het kampioenschap, ik maak geen kans meer op de titel , aldus Paul, die de teambelangen dus liet voorgaan en als tweede over de finish kwam.

Paul Meijer reed op het circuit van Zolder of hij nooit anders gedaan had. Toch was de race van de Union Toyota Yaris Cup in het voorprogramma van de 24 uren van Zolder de eerste kennismaking van de talentvolle coureur met het circuit. Op donderdag was hij de snelste van het veld. Ik reed mijn teamgenoot Christiaan Frankenhout op een halve seconde , aldus een tevreden Meijer. Frankenhout, net als Paul gesteund door Avaya, begon de race op Zolder als klassementsaanvoerder. In de tweede training op zaterdagochtend was Frankenhout 0,018 seconde (!) sneller dan Meijer en stelde daarmee de pole position veilig.

Na de start van de race namen de beide teamgenoten al snel afstand van de rest van het veld. Bij de start kwam ik het beste weg, daardoor kon ik de koppositie innemen , aldus Paul, die dit seizoen al de allereerste race van de Union Toyota Yaris Cup op zijn naam schreef. Ik lag de halve race op kop, ik heb het Christiaan vervolgens niet moeilijk gemaakt toen hij mij wilde passeren. Hij is degene die van ons team de titelkandidaat is. Ik heb enkele races niet gescoord, vaak door toedoen van anderen, waardoor ik alleen nog maar voor de dagsuccessen kan gaan.

Als aan een touwtje reden de twee teamgenoten vervolgens in een foutloze race naar de finish, waarbij Paul Meijer slechts een halve seconde na winnaar Christiaan Frankenhout als tweede over de finish stoof. Met nog twee races te gaan heeft Christiaan nu 22 punten voorsprong op zijn rivaal Eric Struijlaart, de teamtactiek heeft dus gewerkt.

Paul Meijer voelde zich een soort van morele winnaar. Als ik had gewild, dan had ik deze race kunnen winnen , luidde zijn overtuiging. Dit resultaat doet mij goed, na alle tegenslag eerder dit seizoen. Hulde ook aan Cavallino Engineering, dat mijn auto perfect geprepareerd heeft.

Uitslag zesde race Union Toyota Yaris Cup, circuit van Zolder:


1. Christiaan Frankenhout, 12 ronden in 24:32,565; 2. Paul Meijer, op 0,471;

3. Patrick Borst, op 7,155.

Stand na zes races:


1. Christiaan Frankenhout 112; 2. Eric Struijlaart 90; 3. Patrick Borst 78 en 6. Paul Meijer 52.

Niet voor publicatie:

Deel: ' Tweede plaats voor autocoureur Paul Meijer op circuit Zolder '
Lees ook