Leiden, 9 september 2001

TWEEDE PLAATS VOOR HO-PIN TUNG

KNAF Talent First-winnaar Ho-Pin Tung is tijdens de race van de Landis Formule Ford op Circuit Park Zandvoort als tweede geëindigd. Ho-Pin reed een ijzersterke race, hij klom op vanaf de vierde startplaats. "Ik zat al een paar keer in de buurt van een podiumplaats, ik ben erg blij dat het nu gelukt is", aldus het KNAF-talent.

De kwalificatietraining werd verreden op een opdrogende baan, zodat de rondetijden van de deelnemers steeds sneller werden naarmate de tijd verstreek. KNAF Talent First-winnaar Ho-Pin Tung was nagenoeg de hele training in de voorste gelederen te vinden. In de slotfase leek hij zich te kwalificeren voor een startpositie op de eerste startrij, lange tijd stond zijn startnummer 28 fier op de tweede plaats op het scorebord. In de slotfase viel Ho-Pin echter terug naar de vierde startpositie. "Omdat de baan steeds droger werd, en daarmee sneller, was het belangrijk om door te blijven rijden. Op het moment dat de baan het snelst was, hadden mijn banden hun beste tijd gehad. Achteraf gezien had ik enige tijd in de pits moeten afwachten tot de baan helemaal droog was, maar dat is nu makkelijk praten", meende hij.

Bij de start van de race consolideerde Ho-Pin Tung zijn vierde plaats. Kort na de start vocht Ho-Pin een felle strijd uit met Bas Schothorst, met als inzet zijn vierde plek. "Het was een heel fair gevecht", vond Ho-Pin. "We zaten elkaar niet teveel in het vaarwater, want we wilden de top drie niet weg laten lopen."
In de vijfde ronde vond Ho-Pin Tung de aansluiting met de drie man op kop toen de race werd geneutraliseerd. De safety car kwam op de baan om de marshalls langs de baan de kans te geven om enkele uitgevallen auto's langs de baan af te voeren.
Bij de 'herstart' sloeg Ho-Pin zijn slag, hij passeerde Tristan te Pas en nam de derde plaats in. Korte tijd later verruilde de KNAF Talent First-winnaar zijn positie voor de tweede plaats, toen Jaap van Lagen in de strijd om de kop met Stefan de Groot naast de baan belandde. Ho-Pin Tung reed zijn race foutloos uit en stelde daarmee zijn eerste podiumplaats in de Landis Formule Ford veilig. "Eindelijk", reageerde Ho-Pin Tung. "Een podiumplaats zat er al enige tijd aan te komen, maar nu is het dan gelukt. Ik ben echt heel erg blij. De enige domper op de vreugde is het uitvallen van mijn teamgenoot bij Van Amersfoort Racing Jaap van Lagen, die streed om de zege. Dit kost hem veel punten."

Uitslag Landis Formule Ford: 1. Stefan de Groot, 12 ronden in 27:35.274; 2. Ho-Pin Tung, op 1,474; 3., Bas Schothorst, op 3,727.
Stand NK na zes races: 1. Stefan de Groot 107, 2. Ferdinand Kool 76, 3, Jaap van Lagen 70, 5. Ho-Pin Tung 63.
Stand Benelux-kampioenschap na acht races: 1. Stefan de Groot 117, 2. Jaap van Lagen 92, 3. Tristan te Pas 72, 7. Ho-Pin Tung 45.


Deel: ' Tweede plaats voor Ho-Pin Tung in Landis Formule Ford '
Lees ook