Beers Bedrijfsauto

Tweede Scania 5-asser voor Brouwer

---

07/05/2002
De tweede Scania 5-asser voor Brouwer (klik voor grotere foto) Zwaar-transportspecialist N. Brouwer & Zn B.V. uit Nieuwegein heeft onlangs een nieuwe Scania trekker voor de allerzwaarste klussen aan het wagenpark toegevoegd. Het voertuig is uitgerust met een V8 motor en een verlaagde CR19 slaapcabine. Hierdoor wordt een maximale voertuighoogte van 280 cm. gerealiseerd. De vijf-assige configuratie is uitgevoerd als een luchtgeveerd tandemstel met daarvoor drie gestuurde assen. De trekker wordt gecombineerd met een Nooteboom dieplader voor het transport van o.a. zware heistellingen en treinstellen met een totaal treingewicht van 130 ton. De speciale vrachtauto is afgeleverd door de vestiging Beers Bedrijfsauto b.v. te Amersfoort.

N. Brouwer & Zn B.V. is een hecht familiebedrijf dat zijn oorsprong vindt in het in 1938 door Klaas Brouwer opgerichte transportbedrijf. In de loop der tijd heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de allerzwaarste transportwerkzaamheden. De zoon van de oprichter en tevens de huidige directeur, Jos Brouwer, beschikt thans over een wagenpark van tien zwaar-transportrekkers, allen Scania, en diverse diepladers waarmee de klanten een breed pakket aan specialistische diensten kan worden geboden.

De keuze is met name op Scania gevallen vanwege de grote betrouwbaarheid van het merk en de mogelijkheid om, dankzij het modulaire specificatiesysteem, met gebruikmaking van standaardcomponenten een heel bijzondere vrachtauto als de bovengenoemde vijfasser te specificeren. Tevens noemt Brouwer de bijzondere relatie met de dealer in Amersfoort als belangrijke reden wederom voor Scania te kiezen.

Deel: ' Tweede Scania 5-asser voor Brouwer '
Lees ook