Tom Coronel

17 December 1999

Ook tweede testdag verloopt naar wens voor Tom Coronel

Vandaag heeft Tom opnieuw getest in de Arrows op het circuit van Barcelona. De Nederlander reed 35 ronden in de auto die gebruikt werd voor het testen van de versnellingsbak. Pedro de la Rosa nam het daarna van Tom over en completeerde de laatste 14 ronden van het testprogramma. De beste tijd van Tom was vandaag 1m24.3s. Daarbij moet wel aangetekend worden dat Tom op een harder bandencompound reed dan Pedro de la Rosa die een tijd van 1m22.6s neerzette. Het team was na afloop uitermate tevreden met de test aangezien er de afgelopen dagen geen problemen optraden en er veel nuttige data over de nieuwe componenten verzameld is.

Tom Coronel kan daarom terugkijken op een geslaagd debuut in de Formule 1. "Vandaag was zo mogelijk nog beter dan gisteren", aldus Tom. "Ik mocht beginnen in de 'versnellingsbak auto'. Dat houdt in dat ik in tegenstelling tot gisteren in de 'electronica auto' wat meer rondjes achter elkaar kon rijden. Hierdoor heb ik wat beter de weg leren kennen, zowel in de auto als op het circuit. Ik kon voorzichtig mijn ronden opbouwen en iedere keer iets sneller gaan door wat later te remmen en wat eerder op het gas te gaan. Ook hebben we nog wat kunnen veranderen aan de rollbar waardoor de auto beter op de weg lag.

Met dit alles kon ik een dikke twee seconden van mijn tijd van gisteren afrijden. De afgelopen twee dagen heb ik het echt reuze naar m'n zin gehad. De samenwerking met het team verliep erg goed. Ondanks dat ik een nieuwkomer ben in de Formule 1 namen ze me erg serieus en ik denk dat deze test zowel voor het team als voor mij een goed resultaat heeft opgeleverd. Ik ben in ieder geval weer een stap verder in m'n carrière. Nu gaan we proberen om ook de volgende stap voor elkaar te krijgen, en dat is natuurlijk een jaar lang racen in de Formule 1. Daarvoor moeten we natuurlijk het nodige budget bij elkaar zien te krijgen. Want of je nu raced in de Citroën Saxo cup, Formule Ford of Formule 1, iemand moet de banden en de benzine betalen. Daarom zijn we nu druk bezig met het inmiddels bekende aandelenplan. Er wordt overal enthousiast op gereageerd dus wat dat betreft ziet het er zeker goed uit. Ik hoop in ieder geval dat we zo snel mogelijk tot een overeenkomst kunnen komen zodat ik me 100 procent kan concentreren op m'n nieuwe job", zo besloot Tom.

Deel: ' Tweede testdag Formule 1 naar wens voor Tom Coronel '
Lees ook