Tweedehands doodskist aangeboden bij de Westfriese Beurs in Blokker


BLOKKER, 20100603 -- Wat doe je als filmproducent na afloop met je decorstukken? Weggeven aan liefhebbers is een mogelijkheid. Verkopen echter ook. Sinds vorige week wordt bij de Westfriese Beurs in Blokker, bemiddelaar in nieuwe- en gebruikte spullen, een tweedehands doodskist aangeboden. De kist is recentelijk gebruikt bij de opname van een speelfilm. De Wesfriese Beurs is gevraagd de decorstukken, waaronder de kist, te verkopen. Directeur Nella Karsten van de Westfriese Beurs kan er nog steeds hartelijk om lachen, "Wij verkopen in opdracht al 28 jaar nieuwe en gebruikte goederen, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt!"

Handelsplaats voor nieuwe en gebruikte goederen
De Westfriese Beurs in Blokker (Noord-Holland) is bij zowel particulieren als handelaren een begrip. Verkopers kunnen er hun handelswaar inbrengen, waarna de Westfriese Beurs ze aanbiedt aan potentile kopers. "Men kiest voor ons vanwege het gemak en het ontbreken van contact tussen koper en verkoper. Iedereen kan bij ons iets aanbieden, zonder dat de buurvrouw het weet," aldus Karsten.

Geen grafstenen
Er zijn grenzen aan hetgeen te koop kan worden aangeboden. "De producent heeft ons ook gevraagd een grafsteen te verkopen, maar dat werd ons te gek. Ons bedrijf is een plaats waar iedereen zich prettig voelt. Een grafsteen is dan wel heel persoonlijk," aldus de directeur.

De doodskist is nog niet verkocht en kan dus worden bewonderd. Dit geldt ook voor de overige decorstukken. De beurs is open van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur. Het bedrijf is ook te vinden op www.westfriesebeurs.nl


Deel: ' Tweedehands doodskist aangeboden bij de Westfriese Beurs in Blokker '
Lees ook