Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 29 oktober Op 2 en 16 november programmeert de Joodse Omroep de tweedelige documentaire EEN SJTETL IN DE CARIBEN de nieuwste film van regisseur Sherman De Jesus.

Hoofdpersonen Mark Witznitzer en Tsale Kirzner, kinderen van Oost-Europese Joden die naar Curaçao zijn gevlucht, reizen terug naar de geboortegrond van hun voorouders. Tijdens deze documentaire road movie worden zij gevolgd terwijl zij geconfronteerd worden met de offers die hun ouders moesten brengen om hun familie een betere toekomst te geven.

Dit niet eerder vertelde verhaal ontvouwt zich in een reis door de desolate landschappen van Oost-Europa tot de exotische Cariben, een contrast metaforisch voor de geschiedenis van de voorouders van Mark en Tsale. Volgens regisseur Sherman de Jesus is EEN SJTETL IN DE CARIBEN voortgekomen uit een sterke emotie: we zijn allemaal onderdeel van dezelfde familie, ongeacht hoe verschillend we zijn. Bovendien is de film een hommage aan Curaçao, een klein eiland met een groot hart dat sinds eeuwen een veilige haven voor vreemdelingen is geweest.

Camera Bernd Wouthuysen
Geluid Menno Euwe
Montage Sander Kuipers
Muziek Randal Corsen

EEN SJTETL IN DE CARIBEN, uitzending bij de Joodse Omroep op zondag 2 november en zondag 16 november 2014, 14:00 uur, Nederland 2

Deel: ' Tweedelige documentaire Een Sjtetl in de Cariben bij de Joodse Omroep '


Lees ook