GroenLinks Rotterdam
Tweederde Rotterdammers wil autovrije Coolsingel

Rotterdam, 28 mei 2009

Bijna zeventig procent van de Rotterdammers wil dat de Coolsingel autovrij wordt. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS), in opdracht van de Rotterdamse gemeenteraadsfractie van GroenLinks. Slechts twintig procent ziet een autoloze Coolsingel niet zitten.

GroenLinks-raadslid Arno Bonte reageert 'blij verrast' op deze uitkomst. 'Het argument dat er geen draagvlak zou zijn voor het autovrij maken van de Coolsingel, is met dit onderzoek van tafel geveegd. De weg is nu vrij om van de bekendste straat van Rotterdam ook de aantrekkelijkste straat te maken'. GroenLinks pleit al langer voor het autovrij maken van de Coolsingel, zodat er midden in het centrum van Rotterdam ruimte komt voor evenementen, terrasjes en eventueel een stadspark.

Het autovrij maken van de Coolsingel kan volgens Bonte het best in twee stappen gebeuren. Te beginnen met het stuk tussen Hofplein en Meent. 'Daarmee maken we een eind aan de historische fout waardoor het stadhuis door een drukke verkeersader van het Stadhuisplein wordt gescheiden.' In tweede instantie kan het stuk tussen Meent en Churchillplein aan het autovrije gebied worden toegevoegd. Daarvoor moeten eerst onderhandelingen over sluiting van de parkeergarages bij de Bijenkorf en V&D gevoerd worden.

GroenLinks zal een voorstel voor het autovrij maken van de Coolsingel doen als de gemeenteraad in juni het Verkeersplan Binnenstad bespreekt.

Deel: ' Tweederde Rotterdammers wil autovrije Coolsingel '
Lees ook