AutoRai

27-7-2001

200.000 Seats verkocht in Nederland

De grens van 200.000 verkochte SEATs (personen- en bedrijfsautos) in Nederland is vandaag doorbroken. Het 200.000ste exemplaar, een SEAT Arosa Signo automaat, is door SEAT-dealer Auto Maas uit Aalsmeer afgeleverd .

Seat is sinds 1983 aanwezig op de Nederlandse markt. De Seat Ronda, Fura en Marbella zorgen in de beginperiode voor de eerste verkoopaantallen. In 1984 ziet het eerste eigen model van Seat het levenslicht: de Ibiza. Dit model is zonder twijfel de meest populaire auto in de Seat geschiedenis. Met een verkoopaantal van ruim 60.000 autos heeft de Ibiza in Nederland maar liefst zon 30% van de totale verkoop voor haar rekening genomen. Daarnaast zijn modellen zoals de Arosa, Cordoba en Toledo al jaren zeer succesvol.

Met de komst van de Seat Leon in 2000 heeft Seat zich in het grootste segment van Europa en Nederland begeven, namelijk de compacte middenklasse. Binnen het totale Seat gamma is de Leon inmiddels het meest verkochte model in Nederland.

Ook in het bedrijfswagensegment is Seat zeer verdienstelijk. In eerste instantie met de Terra en sinds 1996 is de Inca op de markt. De Seat Inca heeft een aandeel van circa 10 procent in haar segment.

Door de geweldige productontwikkeling die Seat de afgelopen jaren heeft gekend, alsmede de verdere professionalisering van het dealernetwerk heeft het merk een geweldige groei doorgemaakt . Op dit moment staat Seat, met een marktaandeel van circa 4 %, op een zevende plaats in de totaalmarkt.

Deel: ' Tweehonderdduizend Seats verkocht in Nederland '
Lees ook