Tweestrijd tussen D66 en PVV in Zuid-Holland

Tweestrijd tussen D66 en PVV in Zuid-Holland

De race om de winst in de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland loopt uit op een nipte tweestrijd tussen PVV en D66. Dat blijkt uit een recente peiling van Maurice de Hond in opdracht van D66 Zuid-Holland.

Geasfalteerd Groene Hart of duurzame kenniseconomie

Goede peilingen eerder tijdens de campagnes voor de gemeenteraads- en Europese verkiezingen leidden voor D66 tot de overwinning in de uiteindelijke resultaten. De partij wil deze lijn ook bij de komende Statenverkiezingen op 18 maart door trekken. Lijsttrekker Geertjan Wenneker: “Deze peiling laat zien dat het van enorm belang is op 18 maart te gaan stemmen. D66 zal de komende weken heel veel campagne voeren om een geweldige uitslag neer te zetten”. De tweestrijd tussen de PVV en D66 maakt het extra spannend. Wenneker: “Er is echt wat te kiezen. Kiest u voor een geasfalteerd Groene Hart, geen natuur en meer kolencentrales van de PVV of voor D66 met een duurzame kenniseconomie, meer natuur en meer banen? Voor mij een duidelijke keuze!”

Versterken Zuid-Hollandse economie

D66 heeft daarnaast ook laten peilen of inwoners van Zuid-Holland het eens zijn met de investeringsplannen van D66 om te investeren in innovatie, hernieuwbare energie en duurzame technologie. Een ruime meerderheid is het met de D66-plannen eens. 56% ziet graag dat Zuid-Holland middelen investeert die bijdragen aan meer banen. Wenneker: “Wij merken hiermee steun voor onze plannen om Zuid-Hollandse economie te versterken. Er liggen veel kansen om bijvoorbeeld de energieproductie te verduurzamen - zoals een getijdencentrale op de Brouwersdam - waarbij onze provincie een belangrijke rol speelt”.

Deel: ' Tweestrijd tussen D66 en PVV in Zuid-Holland '


Lees ook