Twice IT Training eerste IT opleider met Silverlight training


Portfolio wordt aangevuld met korte, praktische Silverlight workshops

DRIEBERGEN, 20080908 -- Twice IT Training, één van de grootste IT opleiders in Nederland, verzorgt op 2 oktober een hands-on workshop "Wat nou Silverlight..." over Microsoft Silverlight. Daarnaast heeft de IT opleider een ééndaagse training Microsoft Silverlight 2.0 Fundamentals in het curriculum opgenomen. Hiermee is Twice IT Training de eerste IT opleider in Nederland met een eigen Microsoft Silverlight trainingsaanbod. Zowel de Silverlight training als workshop vinden plaats in het opleidingscentrum te Driebergen en kunnen desgewenst ook op andere locaties worden uitgevoerd.

In de ééndaagse training Microsoft Silverlight 2.0 Fundamentals worden Silverlight en de belangrijkste `tools' toegelicht en maakt de deelnemer kennis met de Extensible Application Markup Language (XAML) opmaaktaal. De training is bestemd voor diegene die cross-browser en cross-platform rijke internet applicaties wil leren maken met behulp van Microsoft Silverlight 2.0. Onderwerpen zoals het werken met standaard controls, data binding en de ondersteuning van graphics en media, zoals muziek en filmpjes, komen aan de orde. Maar ook het (re)stylen van elementen, het werken met templates en het gebruik van een Windows Communications Foundation (WCF) service. Tijdens de training is er ruime gelegenheid om te oefenen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij over C# of Visual Basic .NET ervaring beschikken.

Wat nou Silverlight...? Een hands-on workshop
Op donderdag 2 oktober organiseert Twice IT Training een hands-on workshop over Microsoft Silverlight. Voorafgegaan door een stuk pizza en een colaatje informeert trainer Jeroen Hartsuiker de deelnemers vanaf 18.00 uur over:
* Welke tools heb je nodig?
* wat is dat XAML?
* Hoe werkt DataBinding?
* Hoe style je elementen?
* Kun je ook filmpjes en muziek laten afspelen?
* Hoe zit het met communicatie met WCF?

Het wordt een hands-on sessie, dus men moet een eigen laptop meenemen. Hierop moet Microsoft XP of Vista geïnstalleerd zijn, er moet een dvd-speler in zitten en de laptop moet beschikken over minstens 2 GB RAM en minstens 10 GB vrije ruimte op de harde schijf. Ook moet men rechten hebben om Microsoft Virtual PC 2007 te mogen installeren.

Microsoft Silverlight
Microsoft Silverlight is een cross-over browserplugin van Microsoft die het mogelijk maakt animaties, audio en video weer te geven in de webbrowser. Silverlight bevat een subset van het .NET Framework dat het mogelijk maakt om, vanuit een Microsoft .NET taal zoals C#, Visual Basic of .NET, een programma schrijven dat in een browser draait. Tot nu toe kon dat alleen met JavaScript of met Flash van Adobe. Het voordeel is dat de programmering, door het achterliggende .NET platform, drempelverlagend werkt. Zo is de NOS al langer met Silverlight aan het experimenten en zijn de `live videostreams' van diverse grote sportevenementen, zoals het EK-voetbal, de Tour de France en de Olympische spelen, met Silverlight gemaakt.

Voor nadere informatie over het Microsoft Silverlight portfolio of voor aanmelden kunt u contact opnemen met Twice IT Training via e-mail: info@twice.nl of via telefoonnummer 0343 - 533 123. Op de website van Twice IT training vindt u uitgebreide informatie over Microsoft Silverlight en het Silverlight trainingsaanbod.

Over Twice IT Training
Twice IT Training maakt onderdeel uit van de Twice Group en is sinds 1992 actief op de Nederlandse IT opleidingsmarkt. Twice IT Training is één van de grootste IT opleiders in Nederland en verzorgt IT trainingen voor Software Developers, Netwerk- en systeembeheerders en voor gebruikers van kantoorautomatisering. Twice IT Training is Microsoft Gold Partner for Learning Solutions, Citrix Authorized Learning Center, Sylvan Prometric en VUE Authorized Test Center en EXIN Accredited Examination Center. Twice IT Training beschikt over de Cedeo keurmerken open inschrijving en maatwerk trainingen en is lid van de Vereniging van Opleidingsinstituten voor Informatica (VOI). Voor meer informatie: www.twice.nl.

Over Twice Group
Twice Group is dé partner op het gebied van opleiding en ontwikkeling voor de top 500 van bedrijven in Nederland. De onderneming bestaat uit de werkmaatschappijen Twice IT Training, Twice Interaction, Twice Services, NewLevel en Eurolinguist.
Twice IT Training verzorgt ICT-opleidingen voor Software Developers, Netwerk- en Systeembeheerders en voor gebruikers van kantoorautomatisering. Twice Interaction leidt op in methodische trainingen en persoonlijke vaardigheden. De trainingen zijn gericht op het herkennen van de eigen kracht van de cursist en het ontwikkelen van vaardigheden om deze kracht optimaal te kunnen benutten. Twice Services ontwikkelt learning infrastructure systemen, portals, corporate E-Learning oplossingen en testen en assessments. ICT-opleider NewLevel biedt naast training, Learning Services Consultancy diensten. Eurolinguist heeft zich sinds haar oprichting in 1984 gespecialiseerd in intensieve, individuele, functiegerichte taaltrainingen voor professionals uit het bedrijfsleven en de overheid.
De opleidingsactiviteiten van de Twice Group werden gestart in 1992. Het hoofdkantoor is gevestigd in Driebergen met nevenvestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam en Zoetermeer. Ga voor meer informatie over Twice Group naar www.twice.nl


Deel: ' Twice IT Training eerste IT opleider met Silverlight training '
Lees ook