Twice redt Media Academie Hilversum


Continuteit van ht opleidingsinstituut voor radio, televisie en crossmedia blijft gegarandeerd

DRIEBERGEN, 20090812 -- Twice, n van de grootste opleiders in Nederland, ondertekende vandaag de overeenkomst voor de overname van de Media Academie en Mediastages. Deze overname heeft geen betrekking op Mediamasters. Vorige maand nog werd het faillissement uitgesproken omdat de Media Academie niet langer aan haar verplichtingen kon voldoen. Met de overname door Twice zal het opleidingsinstituut voor radio, televisie en crossmedia haar opleidingsactiviteiten zelfstandig en onder eigen naam kunnen blijven voortzetten. Het bedrijf dat al 47 jaar bestaat, blijft gevestigd in het Mediapark te Hilversum als onderdeel van Twice Group.

De Media Academie traint professionals en ontwikkelt jong talent van de publieke en commercile omroepen en productiehuizen alsmede uit de telecombranche en IT-industrie. Het opleidingsportfolio omvat vaardigheidstrainingen en uiteenlopende cursussen en trainingen waarin het bedenken, maken, presenteren en het managen van programma's en producties centraal staat. De koppeling naar de dagelijkse praktijk van professionele mediamakers maakt dat de opleidingen van de Media Academie uniek zijn in de omroepwereld. Naast het opleidingsportfolio bemiddelt en plaatst het bedrijfsonderdeel Mediastages, jaarlijks meer dan 1300 stages en stagiaires bij de publieke, regionale en commercile omroepen, audiovisuele productiebedrijven en bedrijven die werkzaam zijn in de mediawereld. In 1962 startte de Media Academie met het geven van cursussen en groeide in de loop der jaren uit tot een begrip in Hilversum en in de mediawereld. Vele programma-, radio- en tv-makers startten hun loopbaan met het volgen van cursussen bij het media-instituut.

Marcel van den Berg, directeur van Twice Group, licht de overname toe: "De Media Academie heeft een uitstekende naam en is een begrip in de mediawereld. Voor ons was dit een belangrijke reden om de Media Academie te redden en zodoende haar continuteit te kunnen waarborgen. Daarnaast sluit het trainingsportfolio van de Media Academie en de activiteiten van Mediastages perfect aan op de activiteiten van Twice Interaction dat Human Resource diensten en training levert."

Binnenkort zullen gesprekken gevoerd worden met de omroepen en productiemaatschappijen om ervoor te zorgen dat de activiteiten van de Media Academie blijvend aansluiting vinden bij de opleidingsbehoeften van de omroepbedrijven. "Gelukkig hebben de klanten van Media Academie nauwelijks iets gemerkt van de moeilijkheden waarin het bedrijf deze zomer verkeerde. Door tijdig en adequaat te handelen zal de Media Academie gewoon in augustus de deuren van haar opleidingsinstituut open houden", aldus Van den Berg.

Twice is gespecialiseerd in kennisoverdracht en levert IT training, educatieve diensten, vaardigheidstraining en taaltraining aan de top 500 bedrijven in Nederland. De onderneming groeit door de overname van de Media Academie uit tot n van de grootste aanbieders in vaardigheids- en crossmedia-training voor professionals met een nu significant marktaandeel in de mediabranche. Naast het blijven voeren van het complete trainingsportfolio, zal Twice tevens het bedrijfsonderdeel Mediastages (stagebemiddelingsbureau voor alle omroepen en bedrijven uit de mediawereld) blijvend continueren.

Over Media Academie
De Media Academie ontwikkelt en verzorgt training en opleiding voor productiebedrijven, facilitaire bedrijven, commercile omroepen, uitgevers, overheden, Niet-gouvernementele organisaties, Telecom providers en mediaprofessionals uit andere branches. Een belangrijke pijler van de Media Academie is het zorgen voor verankering in het speelveld van bedenkers, makers, presentatoren en managers in en rond "Hilversum". De koppeling aan de dagelijkse praktijk van professionele mediamakers, maakt de Media Academie uniek. Het bedrijf startte haar activiteiten in 1962 en groeide in de loop der jaren uit tot een begrip in Hilversum en in de omroepwereld.
Mediastages is ht stagebemiddelingsbureau van de Media Academie voor stages en stagiair(e)s bij de publieke, regionale en commercile omroepen, av-productiebedrijven en bij bedrijven in de mediawereld. Ieder jaar bemiddelt en plaatst Mediastages meer dan 1300 studenten voor de landelijke radio- en tv-sector.
Ga voor meer informatie over Media Academie naar www.media-academie.nl en over Mediastages naar www.mediastages.nl. Media Academie en Mediastages zijn gevestigd op het Media Park - Locatie Heideheuvel, Sumatralaan 45, 1217 GP Hilversum. Telefonisch bereikbaar via 035-646 62 62.

Over Twice
Twice is d partner op het gebied van opleiding en ontwikkeling voor de top 500 van bedrijven in Nederland. De onderneming bestaat uit de werkmaatschappijen Twice IT Training, Twice Interaction, Twice Services, NewLevel,info2people en Eurolinguist.
Twice IT Training verzorgt ICT-opleidingen voor Software Developers, Netwerk- en Systeembeheerders en voor gebruikers van kantoorautomatisering. Twice Interaction leidt op in methodische trainingen en persoonlijke vaardigheden. De trainingen zijn gericht op het herkennen van de eigen kracht van de cursist en het ontwikkelen van vaardigheden om deze kracht optimaal te kunnen benutten. Twice Services ontwikkelt learning infrastructure systemen, portals,corporate E-Learning oplossingen en testen en assessments. ICT-opleider NewLevel biedt naast training, Learning Consultancy diensten. Info2people levert individuele, docent begeleide opleidingen voor programmeurs en software ontwikkelaars op IBM mainframe gerelateerde onderwerpen zoals DB2, CICS, MVS en IMS, Microsoft Visual Studio, .NET, Java en Java EE Technologies. Eurolinguist heeft zich sinds haar oprichting in 1984 gespecialiseerd in intensieve, individuele, functiegerichte taaltrainingen voor professionals uit het bedrijfsleven en de overheid.
De opleidingsactiviteiten van Twice zijn gestart in 1992. Het hoofdkantoor is gevestigd in Driebergen met nevenvestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam en Zoetermeer. Ga voor meer informatie over Twice naar www.twice.nl


Deel: ' Twice redt Media Academie Hilversum '
Lees ook