TWIG: de nieuwste persoonlijke navigatieoplossing van Benefon

Mobilesian introduceert binnenkort TWIG in Nederland

RIJSWIJK, 20060301 -- RIJSWIJK, 01 maart 2006 - Tijdens het 3GSM Congres in Barcelona lanceerde het Finse Benefon TWIG, het nieuwe merk voor persoonlijke navigatietoepassingen. Onderdeel van TWIG is de TWIG Discovery, een mobiele handset met geïntegreerde GPS/GSM navigatiefunctie. Gemakkelijk in gebruik en hoogwaardig in techniek: één druk op de knop en de Discovery begint met navigeren, weergegeven in 2D of 3D op een TFT scherm met 256k kleuren. De ingebouwde GPS-ontvanger voor navigatie bevat gedetailleerde kaarten van NAVTEQ. De on-board navigatiefunctie geeft je de beste en meest up-to-date navigatiegegevens. TWIG discovery is vanaf mei ook in Nederland te koop.


TWIG Discovery biedt vele voordelen. De uiterst nauwkeurige navigatiedata van NAVTEQ is in 2D en 3D te bekijken. Nederlandstalige spraakgestuurde instructies helpen u uw bestemming te bereiken. Als bestemming kunt u ook uit een groot aantal nuttige plaatsen (Points of Interest) kiezen, die in het apparaat bijeen zijn gebracht. Een noodknop helpt bovendien om, vooraf ingestelde hulpinstanties, uw exacte locatie door te geven.

Meer dan navigatie
De kaarten die nodig zijn voor navigatie ontvangt de TWIG niet alleen online over het mobiele netwerk, maar kunnen opgeslagen worden op een MiniSD card die in het toestel is ingebouwd. Je hoeft dus geen dure abonnementen af te sluiten. Rogier Brugman, Managing Director van Mobilesian, importeur en distributeur van alle producten van het Finse Benefon ziet ook voor de Nederlandse markt vele mogelijkheden. "Naast het feit dat de GPS ontvanger is ingebouwd en de vele mogelijkheden van de noodknop, biedt de TWIG nog veel meer voordelen ten opzichte van andere navigatie systemen". "De TWIG brengt je niet alleen naar een locatie, maar ook naar andere mensen", aldus Brugman.

Daarvoor bedacht Benefon Twig Finder, dat de mogelijkheid biedt om naar een andere gebruiker van een Twig toestel te navigeren. Met Twig Tracker ziet u op uw scherm waar uw vrienden naar toe gaan, terwijl Twig Zone een signaaltje geeft als uw vrienden zich verplaatsen buiten een vooraf gekozen zone. De meeste kaarten zijn in het systeem geïnstalleerd. In dat opzicht is het een on-board oplossing. Echter, als u naar het buitenland gaat, bestaat de mogelijkheid om aanvullende kaarten van de route naar je bestemming, een bepaalde stad of een gedeelte van een stad via het mobiele netwerk (gprs) op te halen voor een bepaalde periode.

De prijs van de TWIG Discovery zal in een later stadium bekend worden gemaakt . De uiteindelijke prijs hangt af van de gewenste services en meegeleverde accessoires


BENEFON levert al meer dan 16 jaar de totale software voor configuratie, fieldmanagement en tracking & tracing handsets voor professioneel gebruik. De GSM/GPS toestellen zijn een belangrijk onderdeel van dit programma dat geheel door Mobilesian in Nederland wordt geleverd. Benefon is begonnen een hele serie nieuwe producten op de markt te introduceren die zich in eerste instantie op de consument zullen richten. De Twig Discovery is hiervan het eerste model. Uiteraard zullen ook deze producten door Mobilesian in Nederland worden geleverd.

MOBILESIAN, begin 2005 ontstaan uit Bolesian, en een marktleider op het gebied van Kennistechnologisch, Artificial Intelligence en Kennismanagement oplossingen, is een nieuwe speler op deze telecommarkt. Mobilesian hanteert een strategie van samenwerken en kennis delen om kwaliteit en groei te kunnen verenigen. Zo worden warehousing, logistiek, customer contactcenter, services en training in samenwerking met gerenommeerde partners die zich al in deze markt hebben bewezen, uitgevoerd. Mobilesian is gevestigd in Rijswijk (ZH)

NAVTEQ is een toonaangevende leverancier op het gebied van veelomvattende digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen, mobiele navigatietoepassingen, overheids- en zakelijke toepassingen en kaartapplicaties voor Internet. NAVTEQ ontwikkelt digitale kaarten en kaartdata die navigatie- en locatiegebonden producten en diensten over de gehele wereld ondersteunen. NAVTEQ is opgericht in 1985 en het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Verenigde Staten. In totaal zijn circa 1.900 werknemers werkzaam bij NAVTEQ, verspreid over 131 kantoren in 23 landen wereldwijd. Het Europese hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Veldhoven.


Voor meer informatie:

Importeur en distributeur van Benefon in Nederland:

Mobilesian
Rogier Brugman
www.twigme.nl
www.mobilesian.com
E-Mail: twigme@mobilesian.com
Tel: 0031 (0)70 393 87 81

Deel: ' TWIG de nieuwste persoonlijke navigatieoplossing van Benefon '
Lees ook