Gemeente Tilburg


27-2-99

Johan Stekelenburg rijdt op 3 maart als chauffeur naar de stembureaus

Ander verkiezingsnieuws: klik hier!

Twintig Smart cars ingezet in unieke campagne opkomstbevordering

Tijdens het lijsttrekkersdebat op 27 februari van 16.00 u tot 18.00 u in de Concertzaal van Schouwburg Tilburg heeft Johan Stekelenburg zijn inzet voor de bevordering van de opkomst bij de verkiezingen bekendgemaakt. De burgemeester reed na afloop van het debat het podium op met een Smart-car, die hij op 3 maart zal gebruiken als taxi om kiezers naar het stembureau te rijden. In totaal zullen 20 Smartcars worden ingezet om de de gang naar de stembus te vergemakkelijken.

De opvallende kleine en kleurige trendy autos worden een dag voor de verkiezingen, op 2 maart opgehaald uit Rotterdam. De Tilburgse chauffeurs worden daartoe in een grote bus naar Rotterdam vervoerd. Om 18:45 uur vertrekt men naar Tilburg; geschatte aankomsttijd is 20.00 uur.

Op 2 maart om 20.00 uur heeft de pers de mogelijkheid om de Smarts te gaan bekijken in de parkeergarage onder het Willemsplein. Daarbij is er ook gelegenheid om fotos te schieten die kunnen dienen als illustratiemateriaal bij de verkiezingsberichten die 3 maart so wie so in de media zullen verschijnen.

Op de dag zelf, 3 maart, worden alle Smarts s ochtends om 07.30 uur uit de parkeergarage gereden en uitgestald op het Willemsplein. Daarbij is er gelegenheid om Johan Stekelenburg kort te spreken. De andere chauffeurs zijn studenten en medewerkers van de gemeente Tilburg.

Om 07.45 uur gaan de autos daadwerkelijk van start. Tilburgers kunnen dan bellen naar 013-5809550. Dan kunnen zij een Smart-taxi bellen. Tussen 13.30 en 14.30 uur wordt er gewisseld van chauffeur. Het einde van de Smart actie is voorzien om 20.00 uur. Naar verwachting zullen omstreeks 500 Tilburgers gebruik kunnen maken van de gratis taxis. Johan Stekelenburg zal van 08.00 u. tot 10.00 u. en van 17.00 u. tot 20.00 u. rijden. Daarna zal de aandacht zich verplaatsen naar het stadhuis, waar de traditionele verkiezingsavond wordt gehouden.

Deel: ' Twintig Smart cars ingezet in campagne opkomstbevordering '
Lees ook