Ingezonden persbericht


### PERSBERICHT ###

Zeist, 11 augustus 2010

Twitterbruiloft is wereldprimeur
Bruiloft volledig geregeld door gebruik sociale media

Op woensdag 20 oktober 2010 vindt in Zeist de eerste volledig gecrowdsourcede en gecrowdfunde bruiloft plaats. René Hoksbergen (48) en Jannetta Dorsman (44) geven elkaar het jawoord tijdens hun 'Twedding'. De bruiloft is volledig gepland en geregeld via sociaal netwerk en nieuwsmedium Twitter. Het is de eerste bruiloft volledig tot stand gekomen middels crowdsourcing en crowdfunding. Nederland heeft hiermee een wereldprimeur.

Aanzoek via Twitter aanleiding
Het aanzoek dat René Hoksbergen, zelf actief Twittergebruiker, tijdens een Twitterevenement deed, was de aanleiding tot twedding. Velen waren - virtueel of ter plekke - getuige van het aanzoek. Dit leidde direct tot aanbiedingen om het bruidspaar te helpen hun bruiloft te regelen. Weddingplanners en fotografen boden belangeloos hun diensten aan, evenals grafisch ontwerpers voor de trouwkaart. Zelfs een huwelijksreis werd spontaan aangeboden.

Kracht van sociale media
Het idee om de bruiloft volledig te laten crowdsourcen en -funden door gebruik van sociale media ontstond daarna als vanzelf. Het bruidspaar is erg actief met netwerken via diverse sociale media en ziet hun Twedding als een kans om te laten zien hoe sterk online banden kunnen zijn. "Het is echt ongelooflijk wat er de laatste maanden is gebeurd. Sociale media begint in de eerste plaats met delen en geven, daarvan waren wij wel op de hoogte. Maar dat zo veel mensen, die ons nog nooit in het echt hebben ontmoet, samen zo veel voor elkaar krijgen hadden wij nooit kunnen dromen," aldus Jannetta Dorsman. Naast de bruidskleding en de taart zijn via sociale media onder meer de locatie van de huwelijksvoltrekking en een feest waar 1000 mensen aanwezig kunnen zijn geregeld. Diverse artiesten treden op en twitter-muzikanten vormen voor de gelegenheid een Tweddingband. Voor de presentatie van de avond is men in gesprek met een bekende Nederlander. Tijdens het feest zal geld worden ingezameld voor een goed doel dat nog gekozen gaat worden.

Het bruidspaar
René Hoksbergen (48) en Jannetta Dorsman (44) zijn beide ondernemers in de professionele dienstverlening. Samen zetten zij in het verleden een succesvol makelaarskantoor op. Na deze vorig jaar te hebben verkocht, zijn zij recentelijk een landelijk opererende makelaarsformule (Woningadviseurs) gestart. Daarnaast is Jannetta consultant en trainer op het gebied van marketing, communicatie en sociale media. Binnen de makelaardij wordt Jannetta gezien als een autoriteit binnen haar vakgebied digitale marketing. Daarnaast is zij docente bij het opleidingsinstituut van de NVM, de grootste makelaarsvereniging van Nederland. Zij spreekt regelmatig voor diverse groepen ondernemers in Nederland over marketing en sociale media en bekleedt een bestuursfunctie bij een ondernemersvereniging.

Internet
Speciaal voor de gelegenheid is een internetsite gelanceerd: www.twedding.nl. Op deze site wordt al het nieuws rondom Twedding verzameld. Ook kan men zich hier aanmelden voor het feest. Op twitter is Twedding te volgen via @TweddingNL en #twedding.

### EINDE BERICHT ###

Deel: ' Twitterbruiloft is wereldprimeur '
Lees ook