NPM Capital

`s-Hertogenbosch, 8 december 1999 .

CSS BREIDT UIT MET NIEUWE DIVISIE DOOR VOORGENOMEN STRATEGISCHE OVERNAME LACIS GROEP

Computer Services Solutions Holding N.V. (CSS), aanbieder van ICT-totaaloplossingen, heeft een intentieverklaring getekend met de bestaande aandeelhouders voor de overname van 100% van de aandelen van de LACIS Groep (LACIS). LACIS, met vestigingen in Utrecht en Brussel, is gespecialiseerd in voice- en data-integratie en levert totaaloplossingen voor bedrijfsleven, overheid, non-profitinstellingen en financiële dienstverleners. Tevens heeft CSS middels deze overname een strategische samenwerking met Lucent Technologies en Siemens. Hierdoor is CSS in staat om op korte termijn de snelle ontwikkelingen op het gebied van voice&data integratie te vertalen in oplossingen bij haar klanten. De omzet (winstgevend) van LACIS in het boekjaar 1999 (eindigend op 30 juni 1999), bedroeg NLG 48,5 miljoen. De overname zal vanaf januari 2000 worden geconsolideerd en zal in het boekjaar 2000 een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van CSS. De overname zal deels worden gefinancierd uit de opbrengst van de emissie die op 19 november 1999 werd gedaan. Daarnaast zullen 255.000 nieuwe aandelen CSS worden uitgegeven, die onderhands worden geplaatst bij de huidige aandeelhouders van LACIS en waarop een zogeheten lock-up regeling van toepassing is. De SER Fusie Commissie en ondernemingsraden zijn geïnformeerd over de voorgenomen overname.

De overname van LACIS past in de strategie van CSS om, als aanbieder van ICT-totaaloplossingen, meer actief te zijn op het snelgroeiende gebied van voice&data integratie. De vraag naar geïntegreerde voice&data oplossingen, draadloze mobiliteit, Voice over IP en unified messaging neemt nog steeds toe. Met de overname van LACIS, haalt CSS een specialist in huis die op deze toenemende vraag inspeelt en een voor de klant passende oplossing aandraagt. LACIS is één van de grootste onafhankelijke dienstverleners en integrators van telecomsystemen in Nederland. Op deze markt heeft de onderneming een significant marktaandeel en een uitstekende uitgangspositie voor verdere groei.
CSS zal LACIS onderbrengen in een, binnen CSS, nieuw op te richten divisie 'Communication@Frontoffice Solutions'. Tevens zullen de bestaande telecom-activiteiten van CSS, nu nog binnen de Business Unit "CSS System Integration" in de nieuwe Business Unit worden ondergebracht.

Profiel LACIS
LACIS Groep verkoopt en implementeert totaaloplossingen op het gebied van communicatie en richt zich met name op de integratie van voice en data. LACIS houdt zich voornamelijk bezig met het leveren van toegevoegde waarde rondom de systemen van marktleiders Lucent Technologies en Siemens. Binnen dit aanbod van diensten vallen onder meer: Projectimplementatie, Consultancy, Training & Opleiding, Applicatiemanagement, Service & Onderhoud en Support. Daarnaast is LACIS gespecialiseerd in CTI-oplossingen voor callcentres en applicaties op het gebied van CRM (Customer Relations Management). De onderneming heeft 120 medewerkers in dienst en heeft vestigingen in Utrecht en Brussel. De service-activiteiten van LACIS zijn gericht op de systeemlijnen van Siemens (Realitis-lijn) en de Index systeemlijn van Lucent. Belangrijke klanten zijn grote en middelgrote ondernemingen, overheid, non-profitinstellingen zoals ziekenhuizen en financiële dienstverleners.

Profiel CSS
CSS is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van ICT-oplossingen voor klanten in de Benelux. De onderneming richt zich op het integraal ontwerpen, ondersteunen en beheren van ICT-netwerken van met name kleine en middelgrote organisaties. Daarvoor levert en ondersteunt CSS een uitgebreid assortiment aan diensten en producten van marktleiders als Microsoft, Novell, SAP, Exact, MTMS, Oracle, Compaq, IBM, Hewlett Packard, Cisco, Citrix, etc. De regionale aanwezigheid, met inmiddels 22 vestigingen in de Benelux, zorgt voor een leidende marktpositie bij kleine en middelgrote organisaties en een goede aanvullende positie bij grote nationale en internationale organisaties. Het overgrote deel van de consultants en engineers van CSS houdt zich bezig met activiteiten op het gebied van netwerken. Deze activiteiten kennen een sterke groei, met name door nieuwe ontwikkelingen in Internet en datacommunicatie. Over de eerste helft van 1999 boekte CSS een nettowinst van NLG 12,9 miljoen (EUR 5,9 miljoen). De netto-omzet bedroeg NLG 310 miljoen (EUR 141 miljoen). Momenteel zijn er in totaal ruim 1500 personen werkzaam. CSS is sinds april 1997 genoteerd aan de Nieuwe Markt van Amsterdam Exchanges (NMAX).
Bezoek voor meer informatie: www.css.nl

Voor nadere informatie:
Jan Vlasveld, Directievoorzitter, Computer Services Solutions Holding N.V.,
telefoon: +31 (0)73-6441900

Deel: ' Uitbreiding Computer Services CSS door overname LACIS Groep '
Lees ook