Ingezonden persbericht

Persbericht Heemstede, 5 september 2001

SuSE Linux presenteert uitbreiding databaseoplossing voor enterprisetoepassingen

IBM DB2 Universal Database 7.2 plus SuSE Linux Enterprise Server = SuSE Linux
Database Server

SuSE Linux, internationaal technologisch koploper als aanbieder van softwareoplossingen voor open source besturingssystemen, maakt bekend dat SuSE Linux half september een nieuwe versie zal presenteren van de SuSE Linux Database Server. Deze combineert de SuSE Linux Enterprise Server met IBM's DB2 Database tot een complete oplossing voor professionele gebruikers.

De SuSE Linux Database Server voegt de stabiliteit en veiligheid van de SuSE Linux Enterprise Server samen met de prestatie en betrouwbaarheid van DB2. Net als SuSE Linux ondersteunt DB2 een groot aantal hardwarearchitecturen. Hiermee ontstaat een ideale combinatie voor de implementatie van grote databases op uiteenlopende hardware­architecturen en voor de uitwisseling van gegevens tussen diverse platformen.

"We zijn zeer verheugd dat SuSE DB2 heeft verkozen als favoriete database", zei Jim Kelly, vice-president marketing van IBM Data Management Solutions. "De populariteit van DB2 voor bedrijfskritische blijft toenemen doordat het de meest schaalbare database is van alle databases die momenteel op Linux draaien. Met SuSE krijgen onze cliënten een nieuwe mogelijkheid om met Linux van IBM's expertise te blijven profiteren."

Gmünder ErsatzKasse (GEK), een van de grootste ziektekostenverzekaars in Duitsland, is een van de vele gebruikers van SuSE's Linux Database Server. GEK onderhoudt momenteel de klantgegevens van 1,4 miljoen verzekerden in een IBM DB2 Database op een S/390 mainframesysteem van IBM. Twee SuSE Linux Database Servers met DB2 Universal Database Workgroup Edition (UDB) op Compaq hardware maken deze gegevens via het internetportaal myGEK toegankelijk voor geregistreerde gebruikers. Projectmanager Clemens Weller van myGek drukte zijn vertrouwen als volgt uit: "Tijdens uitgebreide beveiligingstests slaagde onze IT-omgeving met vlag en wimpel. De keuze voor SuSE Linux als stabiel, betrouwbaar en veilig besturingssysteem in combinatie met de IBM DB2 database oplossing was een goede beslissing."

SuSE's Database Server biedt als basis voor belangrijke toepassingen voor e-commerce, CRM (Customer Relationship Management), BI (Business Intelligence) en ERP (Enterprise Resource Planning) een schaalbare architectuur aan cliënten die hun infrastructuur willen uitbreiden wanneer hun onderneming groeit. De toevoeging van DB2, dat zowel kleine databases voor PC ondersteunt als terabytes omvattende datawarehouses, zorgt voor maximale flexibiliteit.

IBM's DB2 biedt ondersteuning voor alle gebruikelijke internetstandaarden en voor gegevenstypen als afbeeldingen, video's, geluidsbestanden en tekstdocumenten. Nauwe integratie met WebSphere, de nieuwe XML-Extender, en geïntegreerde Java-ondersteuning ondersteunen het gebruik van e-businesstoepassingen. DB2 Net SearchExtender versnelt het doorzoeken van tekstgegevens naar woorden, zinnen en fuzzy matches en staat gebruik van jokertekens toe. Zo zijn werknemers verzekerd van snelle toegang tot de centrale bedrijfsgegevens, zelfs wanneer ze onderweg zijn.

Keuze tussen werkgroepeditie en interneteditie
Naast de SuSE Linux Enterprise Server omvat de werkgroepeditie van de SuSE Linux Database Server een versie voor meerdere werkstations van de DB2 database, voor toepassingen en gegevens die gemeenschappelijk worden gebruikt door een werkgroep of afdeling via een van pc's gebruikmakend LAN. De interneteditie stelt opgeslagen informatie beschikbaar aan een onbeperkt aantal gebruikers via internet. De verschillende open source en Linux-programma's werden speciaal aangepast en geoptimaliseerd voor gebruik met IBM's DB2.

Specificaties werkgroepeditie

1 SuSE Linux Enterprise Server
DB2 Universal Database Workgroup Edition (1 licentie voor administration client)
30 dagen ondersteuning bij installatie en configuratie 12 maanden onderhoud (beveiligingspatches voor de SuSE Linux Enterprise Server, de laatste fixes DB2 Universal Database 7.2, inclusief ondersteuning bij installatie van onderhoud-cd-roms)
Aanbevolen verkoopprijs: 1.690,00 EURO + BTW

Specificaties interneteditie

1 SuSE Linux Enterprise Server
DB2 Universal Database Internet Edition (1 licentie voor administration client, onbeperkt aantal gebruikers via internettoegang) 30 dagen ondersteuning bij installatie en configuratie 12 maanden onderhoud (beveiligingspatches voor de SuSE Linux Enterprise Server, de laatste fixes DB2 Universal Database 7.2, inclusief ondersteuning bij installatie van onderhoud-cd-roms)
Aanbevolen verkoopprijs: 5.390,00 EURO + BTW

Beide versies zullen half september 2001 rechtstreeks via SuSE verkrijgbaar zijn.

Over SuSE
SuSE Linux AG is internationaal technologisch koploper en solution provider van open source software voor besturingssystemen (OS). SuSE´s unieke kennis van Linux en het grootste ontwikkelingsteam ter wereld dat zich bezighoudt met open source software heeft bijgedragen aan de erkenning van SuSE als toonaangevend aanbieder van Linux-oplossingen. SuSE biedt de grootste supportdatabase aan het publiek en beschikt over de grootste hardwaredatabase binnen de Linux-markt. Bovendien ondersteunt SuSE meer hardware-platformen dan enige andere commercieel verkrijgbare distributie.

De SuSE-distributie, ontworpen voor bedrijfsomgevingen en integratie met het web is geschikt voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Dankzij de aanvullende eigenschappen, de handzame configuratie en het intelligente ontwerp is dit de meest complete Linux-oplossing die momenteel beschikbaar is.

SuSE Linux AG, met hoofdvestiging in Duitsland, en SuSE Inc., gevestigd in Oakland, California, zijn beide besloten vennootschappen die zich geheel richten op ondersteuning van de Linux-gemeenschap en de ontwikkeling van Open Source. SuSE beschikt wereldwijd over ruim 500 medewerkers en heeft vestigingen in heel Europa, Latijns Amerika en de Verenigde Staten.

SuSE draagt in hoge mate bij aan de ontwikkeling van Linuxprojecten als de Linux-kernel, glibc, XFree86, KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) en USB (Universal Serial Bus).

Voor nadere informatie:
SuSE Linux AG, Martina Eckstein, tel.: + 49 911 74053507, fax: + 49 911 7417755,
email: meck@suse.de
Effect adviesgroep,Tjarko Rookmaker, tel. 023 - 547 07 97; fax: 023 - 547 12 39,
email: suse@effect-europr.nl

Met vriendelijke groeten/ Kind regards
Tjarko.Rookmaker@effect.demon.nl
tel. +31 23 547 07 97; fax: +31 23 547 12 39
Effect adviesgroep

Deel: ' Uitbreiding databaseoplossing SuSE Linux voor bedrijven '
Lees ook