Uitbreiding Kunst & Antiek Weekend Naarden


16-de editie Kunst & Antiek Weekend van 24 tot en met 27 januari 2013 in de Grote Kerk Naarden.

NAARDEN - VESTING, 20120927 -- Het beursoppervlak van de altijd druk bezochte beurs, Het Kunst & Antiek Weekend Naarden, is substantieel uitgebreid met een 15-tal extra exposanten in een stijlvol paviljoen dat direct aan de Grote Kerk in Naarden-Vesting verbonden is. Het Kunst & Antiek Weekend vindt plaats van 24 tot en met 27 januari aanstaande in de Grote Kerk Naarden-Vesting.

Edith en Johan Rissik van het organisatiebureau InterEvent organiseren begin volgend jaar voor alweer de 16-de keer het Kunst & Antiek Weekend Naarden. “Door de uitbreiding ontstaat ook een sterk verbeterde publieksrouting en ontvangstruimte bij de Grote Kerk ” aldus Johan Rissik, en dit maakt een bezoek aan deze Kunst- & Antiekbeurs midden in het hart van de Vestingstad Naarden nog meer de moeite waard. Tijdens deze nationaal bekendstaande kunst- en antiekbeurs gaan antiek en hedendaagse kunst traditiegetrouw hand in hand. Objecten die door de eeuwen heen hun bestaansrecht hebben bewezen staan centraal naast aansprekende moderne en hedendaagse kunst. Jongere kunstliefhebbers voelen zich vooral aangesproken door kunst van de afgelopen 50 jaar en door kunstenaars uit de eigen regio.

Bijzondere collecties Kunst & Antiek in Naarden

Collectie Harms Rolde, die gespecialiseerd is in realistische schilderkunst uit het begin van de twintigste eeuw tot en met het heden, toont tijdens het Kunst & Antiek Weekend enkele nieuwe werken van de fijnschilder Henk Helmantel. Ook nieuw is de collectie Nederlandse 20-ste eeuwse schilderijen van Paul Wullems uit Amsterdam. Galerie Lieve Hemel uit Amsterdam komt o.a. met de Bussumse schilder Jeroen Paulussen. Een bijzondere collectie hedendaagse fotografie van Elizabeth Koning zal te vinden zijn bij Galerie Het Cleyne Huys, die al meerdere jaren een vast onderdeel is van het Kunst & Antiek Weekend Naarden. zie meer informatie via www.kunstenantiekweekend.nl

Omdat voor Johan & Edith Rissik de bezoekers altijd centraal staan organiseren zij diverse extra activiteiten zoals een lezingenprogramma op de vrijdag en zaterdag in het historische stadhuis van Naarden. Voor wie naast de kunst ook wat gezelligheid zoekt zijn er diverse restaurant arrangementen en de Friday-night special (borrel met dj en diner). 

Lezingen Stadhuis Naarden Tijdens het Kunst & Antiekweekend zal er op de vrijdag- en zaterdagmiddag verschillende uiteenlopende geanimeerde lezingen gehouden worden in het oude stadhuis van Naarden. O.a. door experts op het gebied van Glaskunst, Ikonen Juwelen en 20eeeuwse schilderkunst.

Friday-night special Op de vrijdagavond 25 januari 2013 kunnen de bezoekers na 17 uur met zijn tweeën voor de prijs van één het Kunst & Antiekweekend bezoeken. Deze extra sfeervolle avondopening wordt tevens met een DJ muzikaal opgeluisterd.

Nationaal Donor Monument Tijdens het Kunst & Antiekweekend wordt het Nationaal Donor Monument, dat naast de Grote Kerk staat en vorig jaar feestelijk is onthult,  volledig geïntegreerd in de beursruimte. Hierdoor wordt het zo belangrijke donor codicil ook ruim onder de aandacht gebracht bij de bezoekers aan het Kunst & Antiekweekend.

Het Kunst & Antiek Weekend in het kort

Donderdag 24 t/m zondag 27 januari 2013, van 11.00-18.00 uur (vrijdag 25 januari van 11.00-21.30 uur)

Locatie: De Grote Kerk Naarden-Vesting

Entree:        € 16,50 aan de kassa, (€ 13,50  via voorverkoop online)

Parkeren:    Gratis parkeergelegenheid & milieuvriendelijke shuttleservice.

Internet:      www.kunstenantiekweekend.nl

Johan D Rissik
Deel: ' Uitbreiding Kunst & Antiek Weekend Naarden '
Lees ook