DIERENBESCHERMING

Veel klachten: uitbreiding onderzoek illegaal hondenpension

Massale klachten gedupeerden aanleiding voor uitbreiding strafrechtelijk onderzoek naar illegaal Limburgs hondenpension

Hilversum/Den Haag 10 augustus 2001: Op maandag 6 augustus rolden inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming een illegaal hondenpension in Limburg op. Naar aanleiding van de berichtgeving over deze zaak melden zich vele gedupeerden met klachten bij de Inspectiedienst, de plaatselijke politie en de afdeling van de Dierenbescherming. Met deze klachten breidt de Inspectiedienst het strafrechtelijk onderzoek uit. In dit onderzoek wordt de illegaliteit van het pension, de gedeeltelijk ontoelaatbare huisvesting, de verzorging van de dieren en de mogelijkheid tot vervolging voor oplichting meegenomen.

In loodsen en oude varkensstallen troffen de inspecteurs 38 honden aan. 20 dieren zaten in een ruimte waar geen (dag-)licht binnen kwam en een doordringende ammoniaklucht hing. Voor deze honden was de situatie volstrekt onacceptabel. In overleg met de Officier van Justitie zijn deze dieren onmiddellijk overgeplaatst. Tegen de eigenaar van het pension is reeds proces verbaal opgemaakt.

Het illegale pension, aangetroffen in het Limburgse Stein, maakt onderdeel uit van een legaal pension in Nuth. Een aantal van de honden die via het legale pension binnen kwamen, plaatste de eigenaar, de heer B. in Nuth, in de loodsen en stallen in Stein.

Klachten over het hondenpension kunnen gemeld worden bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op telefoonnummer 035 625 75 00.

Einde bericht

Deel: ' Uitbreiding onderzoek illegaal hondenpension Limburg '
Lees ook