Gemeente Vlaardingen


15-07-2002

Uitbreiding Voorleesteam Stadsbibliotheek
Sinds 1998 begeleiden bibliothecarissen van de Stadsbibliotheek een voorleesteam. Dit voorleesteam bestaat uit enthousiaste mensen die op vrijwillige basis een half uur per week voorlezen aan één van de groepen 3 t/m 8 van één van de basisscholen in Vlaardingen. Wegens het enorme succes is er behoefte aan nieuwe vrijwilligers, zodat nog meer schoolgroepen van deze service gebruik kunnen maken.

Het voorleesproject dient meerdere doelen. Behalve het stimuleren van lezen bij kinderen, biedt het ook de mogelijkheid tot een betere integratie tussen ouderen en jeugd. Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden, óók als zij zelf al kunnen lezen. Ouderen die zelf van lezen houden kunnen het genieten van lezen het beste overbrengen.
Als u zelf van voorlezen houdt en het lijkt u leuk om aan een groep kinderen voor te lezen, dan wil de Stadsbibliotheek graag met u in contact komen. Neemt u vóór 15 september 2002 contact op met mevrouw J. Verbraak, mevrouw G. Heidema of mevrouw T. Diemel, tel: (010) 4343900.

Zoekwoorden:

Deel: ' Uitbreiding Voorleesteam Stadsbibliotheek Vlaardingen '
Lees ook