UITGESTELDE HARING VOOR DE VOEDSELBANK


Vishandel de Klok uit Voorhout steunt de voedselbank met uitgestelde Hollandse Nieuwe haring

VOORHOUT, Gemeente Teylingen, 20140602 -- Vanaf 12 juni heeft vishandel de Klok in Voorhout een niet eerder vertoonde actie voor de Voedselbank Teijlingen. In navolging van de café's in Napels waar je een caffè sospeso (een uitgestelde koffie) kan bestellen voor een minder vermogende klant die hier naar kan vragen, heeft vishandel de Klok vanaf 12 juni de mogelijkheid om een uitgestelde haring te bestellen voor iemand die gebruik moet maken van de voedselbank.

Tegoedbon voor een Hollandse Nieuwe Haring

Naast een Hollandse Nieuwe voor eigen consumptie kan de klant een extra uitgestelde haring bestellen voor iemand van de voedselbank. Vishandel de Klok heeft met de voedselbank afgesproken dat er onder hun cliënten de tegoedbonnen voor de uitgestelde haring zullen worden uitgedeeld. Daarnaast is de stand van de aantallen uitgestelde haring op een bord in de winkel aan de Herenstraat te volgen.

De eerste uitgestelde haringen zijn inmiddels al verkocht. Nadat vishandel de Klok over de plannen vertelde zijn er al enthousiaste klanten die meteen, zelfs al ruim voor de Hollandse Nieuwe, de uitgestelde haring hebben gekocht. De directeur van de voedselbank, Jan Schapink en de burgemeester van de gemeente Teylingen, Anne Lize v/d Stoel waren de eersten die de haringen hebben aangeschaft en de vaste klanten volgden.


Over Vishandel Klok

Wim en Sandra Klok zijn tien jaar geleden begonnen met een viswinkel in het centrum van Voorhout. Vanaf dag 1 was het bij deze twee ondernemers meteen duidelijk dat ondernemen meer is dan voor jezelf werken. Duurzaamheid is één van de peilers van dit bedrijf, dit blijkt al uit de verschillende certificeringen (o.a. MSC en ASC) maar ook uit het winnen van de publieksprijs bij de verkiezing van meest duurzame ondernemer van de Bollenstreek. Daarnaast zet dit bedrijf zich al jarenlang in voor goede doelen zoals de Roparun en diverse andere initiatieven voor hun naasten. En nu dus ook voor de plaatselijke voedselbank.


Deel: ' Uitgestelde haring voor de voedselbank '
Lees ook