Uitgeverij Deviant lanceert nieuwe serious game over Indonesië


AMERSFOORT, 20141205 -- Donderdag 4 december hebben Uitgeverij Deviant en Butch & Sundance Media in Amersfoort de nieuwe serious game On the Ground Reporter Indonesië gelanceerd. Deze game gaat over de zoektocht van een jonge vrouw naar haar Indische roots en is onderdeel van On the Ground Reporter, een methode burgerschap voor het mbo.

On the Ground Reporter Indonesië
On the Ground Reporter Indonesië draait om de zoektocht van Marlot, een jonge Nederlandse vrouw met Indische roots. Het blijkt een ontdekkingstocht naar een complex stuk Nederlandse geschiedenis, vol mooie herinneringen en onverwerkte trauma's. On the Ground Reporter Indonesië is door Butch & Sundance Media ontwikkeld, in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum. Uitgeverij Deviant geeft de game uit inclusief aanvullend educatief lespakket. Het lespakket verschijnt begin 2015.

Complete methode burgerschap
On the Ground Reporter is een complete methode burgerschap voor het mbo, waarin educatieve games centraal staan. In de games zoekt de leerling als reporter actuele maatschappelijke problemen tot de bodem uit. De leerling verzamelt en beoordeelt audiofragmenten en maakt daarmee een radio-uitzending. De leerling doet onderzoekservaring op, leert informatie te beoordelen en krijgt inzicht in complexe maatschappelijke problemen.

Nominatie NOT Innovatie Award
Uitgeverij Deviant is met de On the Ground Reporter genomineerd voor de NOT Innovatie Award 2015 in de categorie mbo. De NOT Innovatie Award wordt elke twee jaar uitgereikt aan innovatieve producten die het onderwijs binnen de doelgroep verbeteren. De winnaar van de NOT Innovatie Award wordt op dinsdag 27 januari 2015 bekendgemaakt tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2015.

[]
Deel: ' Uitgeverij Deviant lanceert nieuwe serious game over Indonesië '
Lees ook