Uitgeverij Deviant tweemaal genomineerd voor Comenius Award 2014


AMERSFOORT, 20140605 -- Uitgeverij Deviant is met de serious game On the Ground Reporter en met de Examencoaches genomineerd voor de Comenius EduMedia Award 2014. Deze internationale prijs wordt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve educatieve producten uit heel Europa.

De methode burgerschap On the Ground Reporter en de online examentrainer Examencoach hebben van het GPI al een Comenius EduMedia Zegel ontvangen. Hierdoor dingen de leermiddelen mee naar de prestigieuze Comenius EduMedia Medaille. On the Ground Reporter maakt kans op een medaille in de categorie ‘Competentie-bevorderende computerspellen´. Examencoach is genomineerd in de categorie ´Didactische Multimediaproducten´.

Uitreiking Comenius EduMedia Award
De winnaars worden op donderdag 19 juni bekendgemaakt tijdens de Comenius EduMedia Award 2014 in Berlijn. Uitgeverij Deviant won in 2012 al een zegel en een medaille met de geavanceerde methodesite Studiemeter.nl. In 2013 ontving Uitgeverij Deviant een zegel voor de rekengame Startrekenen 3D.

On the Ground Reporter
On the Ground Reporter is een volledige methode burgerschap, gebaseerd op het brondocument ‘Loopbaan en burgerschap in het mbo’. Het spel On the Ground Reporter Netherlands staat in de methode centraal. In de game zoekt de leerling als reporter actuele maatschappelijke problemen tot de bodem uit. De leerling beoordeelt bronnen en verzamelt audiofragmenten en maakt daarmee een radio-uitzending. De leerling doet journalistieke ervaring op, leert informatie te beoordelen en krijgt inzicht in complexe maatschappelijke problemen.

[]


Examencoach
Als voorbereiding op de centraal ontwikkelde examens (COE’s) in het mbo en de rekentoets in het vo heeft Uitgeverij Deviant online examentrainers ontwikkeld voor de vakken Nederlands, rekenen en Engels. De Examencoaches simuleren nauwkeurig de officiële examens taal en rekenen en bieden de leerlingen daarmee een goede examenvoorbereiding. De opmaak, navigatie en functionaliteit van Examencoaches zijn volledig afgestemd op het COE en de rekentoets.

[]

Over Uitgeverij Deviant
Uitgeverij Deviant is een educatieve uitgeverij die lesmethodes ontwikkelt voor het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs. Uitgeverij Deviant ontdekt en benut graag de mogelijkheden die het internet het onderwijs te bieden heeft. Naast gedrukte boeken ontwikkelt Uitgeverij Deviant daarom ook zelf digitale leermiddelen, zoals oefen- en toetsprogramma’s, niveautesten, examentrainers en serious games.


Deel: ' Uitgeverij Deviant tweemaal genomineerd voor Comenius Award 2014 '
Lees ook