Uitgeverij Deviant wint Comenius Medaille met On the Ground Reporter


AMERSFOORT, 20140710 -- Uitgeverij Deviant heeft met de serious game On the Ground Reporter een Comenius EduMedia Medaille gewonnen tijdens de Comenius EduMedia Awards 2014 in Berlijn. Uitgeverij Deviant ontving de internationale prijs uit handen van het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI).

Uitgeverij Deviant wint Comenius Medaille met On the Ground ReporterDe Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks door het GPI uitgereikt aan de meest innovatieve educatieve producten uit heel Europa. On the Ground Reporter ontving de prestigieuze EduMedia Medaille in de categorie ‘Competentie-bevorderende computerspellen’.

Uitreiking Comenius EduMedia Awards

De winnaars werden op donderdag 19 juni bekendgemaakt tijdens de Comenius EduMedia Awards 2014 in Berlijn. Naast een medaille voor On the Ground Reporter ontving Uitgeverij Deviant een EduMedia Zegel voor Examencoach. De online examentrainer voor de vakken Nederlands, rekenen en Engels was genomineerd voor een medaille in de categorie ´Didactische Multimediaproducten´.

Uitgeverij Deviant won in 2012 al een medaille met de geavanceerde methodesite Studiemeter.nl. In 2013 ontving de Amersfoortse uitgeverij een zegel voor de educatieve rekengame Startrekenen 3D.

On the Ground Reporter

On the Ground Reporter is een complete methode burgerschap voor het mbo, waarin een educatieve game centraal staat. In de game zoekt de leerling als reporter actuele maatschappelijke problemen tot de bodem uit. De leerling beoordeelt bronnen en verzamelt audiofragmenten en maakt daarmee een radio-uitzending. De leerling doet journalistieke ervaring op, leert informatie te beoordelen en krijgt inzicht in complexe maatschappelijke problemen.

Over Uitgeverij Deviant

Uitgeverij Deviant is een educatieve uitgeverij die lesmethodes ontwikkelt voor het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs. Uitgeverij Deviant ontdekt en benut graag de mogelijkheden die het internet het onderwijs te bieden heeft. Naast gedrukte boeken ontwikkelt Uitgeverij Deviant daarom ook zelf digitale leermiddelen, zoals oefen- en toetsprogramma’s, niveautesten, examentrainers en serious games.


Deel: ' Uitgeverij Deviant wint Comenius Medaille met On the Ground Reporter '
Lees ook