Uitgeverij Tanker Boot brengt achtergelaten documenten terug in trein


HAARLEM, 20090604 -- Bij uitgeverij Tanker Boot verschijnen de eerste twee publicaties uit de reeks Reisdocumenten. Deze reeks bestaat uit documenten die door reizigers zijn achtergelaten in de trein, maar gelukkig meegenomen door de uitgever. Na een korte rustperiode zijn de teksten opnieuw vormgegeven en worden ze geheel verfrist weer in de trein gelegd. De feestelijke teruggave vindt plaats op maandag 15 juni 2009 om 11.00 uur in de trein van Haarlem naar Den Haag.

Naast deze treinexemplaren verschijnt een beperkt aantal exemplaren voor liefhebbers. Deze zijn te bestellen via www.tankerboot.nl.

Krantje kopen?
Krantje kopen? is het eerste reisdocument. Het boekje is een verkoopinstructie voor straatverkopers van dagbladabonnementen. Hoe moet je je gedragen? Wat mag je beslist niet zeggen? Wat is een handige tip als je moe bent? Moeilijk is het niet, of, zoals in de instructie is te lezen: `peace of cake'.

Struweelontwikkeling
Het tweede reisdocument is Ten gunste van struweelontwikkeling, een verslag van een overleg tussen het B&W-college van Alphen-Chaam met de Natuurvereniging Mark & Leij. Het verslag toont een wereld die bestaat uit agrarische bouwblokken, groenambtenaren en taken in de voorlichtende sfeer.

Boekgegevens
Krantje kopen? 32 blz. 6,50 ISBN: 978 90 812770 2 0; Ten gunste van struweelontwikkeling 12 blz. 4,50 ISBN: 978 90 812770 3 7. Vormgeving: Geeke Voortman, Amsterdam. Druk: Heijnis & Schipper, Zaandijk. Beide boekjes zijn te bestellen via de website van de uitgeverij: www.tankerboot.nl.

Uitgeverij Tanker Boot
Uitgeverij Tanker Boot verzorgt boekachtige objecten waarin de tekst centraal staat. De uitgeverij is in 2008 opgericht door Andr Westra. Naast zijn activiteiten voor Tanker Boot is Andr Westra werkzaam als zelfstandig adviseur bij het communicatie- en adviesbureau Berger Boot.


Deel: ' Uitgeverij Tanker Boot brengt achtergelaten documenten terug in trein '
Lees ook