perssupport

achmea holding n.v.

uitgifte en onderh. plaatsing pref. aandelen achmea afgerond

uitgifte en onderhandse plaatsing preferente aandelen door achmea succesvol afgerond

achmea holding n.v. heeft haar eigen vermogen met ca. 356 miljoen euro versterkt door de uitgifte van preferente aandelen. de onderhandse plaatsing is één van de grotere enkelvoudige onderhandse plaatsingen van preferente aandelen die recent op de nederlandse markt heeft plaatsgevonden.

de plaatsing betreft preferente aandelen, die door achmea holding n.v. zijn uitgegeven aan achmea tussenholding b.v., die daarmee een belang van ca. 9% in achmea holding n.v. houdt. de tussenholding heeft met de preferente aandelen corresponderende certificaten van gewone aandelen geplaatst bij nederlandse institutionele beleggers. het dividendpercentage op de preferente aandelen is voor de periode van 10 jaar bepaald op 6,60%.

met de plaatsing is het eigen vermogen van achmea gestegen tot ca. 4,5 miljard euro. op basis van de hierdoor verder toegenomen solvabiliteit zijn de financiële flexibiliteit en het leenvermogen van achmea substantieel gestegen.

achmea wendt de opbrengst van de onderhandse plaatsing aan ter versterking van de algemene middelen, in het bijzonder ten behoeve van mogelijke toekomstige acquisities en investeringen.

bij de uitgifte is achmea geadviseerd door abn amro rothschild.


-----

Zoekwoorden:

Deel: ' Uitgifte preferente aandelen Achmea succesvol afgerond '
Lees ook