Koninklijke Ahold

Uitgifteprijs nieuwe aandelen Ahold vastgesteld op Euro 31,90

Emissie van nieuwe Ahold aandelen zal, exclusief greenshoe-optie, circa Euro 2,2 miljard opleveren.

Zaandam, 6 september 2001 - Ahold heeft vanmorgen bekendgemaakt dat de inschrijving op de nieuwe wereldwijde aandelenemissie succesvol is verlopen. De inschrijving op de emissie is gisteravond vervroegd gesloten.

De totale opbrengst van de emissie, exclusief uitoefening van de 15% greenshoe-optie, zal circa Euro 2,2 miljard bedragen. Ahold zal de netto-opbrengst gebruiken voor de gedeeltelijke financiering van de acquisitie van de Amerikaanse bedrijven Alliant Foodservice, Inc. en Bruno's Supermarkets, Inc.

Uitgifteprijs Euro 31,90 per gewoon aandeel De uitgifteprijs per gewoon aandeel Ahold is vastgesteld op Euro 31,90 en per American Depository Share (ADS) op USD 28,38. De slotkoers van het aandeel Ahold op 5 september 2001 op Euronext Amsterdam bedroeg Euro 32,03 en de slotkoers van een Ahold ADS op de New York Stock Exchange bedroeg USD 28,52. Ahold zal 70 miljoen nieuwe gewone aandelen uitgeven voor een totaal bedrag van circa Euro 2,2 miljard, exclusief uitoefening van de greenshoe-optie.

Notering en prospectus supplement Toelating tot de notering van de gewone aandelen aan Euronext Amsterdam en de effectenbeurs van Zürich en van de ADSs aan de New York Stock Exchange wordt verwacht op 11 september 2001. Na afronding van de emissie zal de onderneming circa 902 miljoen uitstaande gewone aandelen hebben, exclusief de greenshoe-optie.

Ten behoeve van de notering van de ADSs in Amerika wordt naar verwachting op 6 september 2001 een "prospectus supplement" toegevoegd aan de bestaande "shelf filing" bij de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS. Het prospectus supplement alsmede de documenten die hiervan indirect deel uit maken, alsmede de bestaande shelf filing zullen op aanvraag verkrijgbaar zijn op het Ahold-hoofdkantoor in Zaandam en zal ook op de Ahold website (www.ahold.com) toegankelijk zijn.

ABN AMRO Rothschild, Goldman Sachs International en Merrill Lynch International traden op als joint global coordinators en joint bookrunners. ING Barings, Kempen & Co. en Rabo Securities waren co-managers van het syndicaat.

Commentaar Ahold President Cees van der Hoeven 'Beleggers hebben hun waardering laten blijken voor onze multi-channel strategie, snelle wereldwijde groei, uitstekende halfjaarresultaten en goede vooruitzichten,' zei Ahold President Cees van der Hoeven in een reactie op de emissie. 'De grote vraag bevestigt nog eens het vertrouwen in de onderneming door onze aandeelhouders. De beleggers toonden zich buitengewoon positief over de voorgenomen acquisities van Alliant Foodservice, Inc. en Bruno's Supermarkets, Inc.'

Ahold Ahold heeft circa 8.600 supermarkten, hypermarkten en andere winkelformules in de Verenigde Staten, Europa, Latijns-Amerika en Azië. De onderneming ontplooit tevens aanzienlijke activiteiten op het gebied van foodservice en werkt aan de ontwikkeling van een aantal andere producten, waaronder financiële diensten en thuisbezorging op basis van internetwinkelen. Ahold heeft wereldwijd circa 420.000 medewerkers in 25 landen. Informatie over Ahold kunt u vinden op de website van de onderneming onder www.ahold.com.

Ahold Corporate Communicatie: 075 659 5720 of 075 659 5665 Mobiel: Hans Gobes 0655 822 298, Jan Hol 0622 933 137

Koninklijke Ahold N.V. Albert Heijnweg 1 Postbus 3050 1500 HB Zaandam Tel.: +31 (0)75 659 5720 Fax: +31 (0)75 659 8302 http://www.ahold.nl


Dit Ahold persbericht bevat toekomstgerichte informatie. Werkelijke resultaten kunnen afwijken van de prognoses omdat ze worden beïnvloed door factoren waarover de onderneming geen controle heeft, zoals aangegeven in het Ahold jaarverslag over 2000.

Zoekwoorden:

Deel: ' Uitgifteprijs nieuwe aandelen Ahold Euro 31,90 '
Lees ook