Schiphol-Rijk, 24 maart 1999

Uitnodiging: 'European Games Media Tour' op 8 april 1999

Geachte redactie,

Het spelen van computergames is één van de belangrijkste bezigheden voor de bezitters van thuis-PC's en hun familie. En dit tijdverdrijf is allang niet meer alleen aan jongeren voorbehouden, maar trekt in toenemende mate ook een volwassen publiek. Waren computergames tot voor enkele jaren over het algemeen redelijk eenvoudige toepassingen, dankzij de snelle ontwikkelingen in zowel de software als op hardware-gebied behoren ze inmiddels tot de meest complexe toepassingen die er voor de PC en het Windows-besturingssysteem zijn. Microsoft, dat met Microsoft Flight Simulator al sinds het vroege begin van het PC-tijdperk ontspanningssoftware ontwikkelt, heeft de afgelopen jaren een aantal games op de markt gebracht die zowel qua 'playability' als op technologisch gebied een doorbraak betekenden. Titels zoals 'Age of Empires', 'Combat Flight Simulator' en 'Close Combat' behoren tot de meest succesvolle games aller tijden.

Ook dit jaar zal Microsoft een aantal opmerkelijke nieuwe games introduceren, uiteenlopend van razendsnelle 3D-actiegames tot complexe real-time strategiespellen. Om u te informeren over deze ontwikkelingen en de verdere games-strategie van Microsoft, nodigen wij u uit voor 8 april as. ten kantore van Microsoft in Schiphol-Rijk. Daar zal Todd Stevens, product manager voor actiegames bij Microsoft Corporation, uitgebreid ingaan op twee nieuwe games van Microsoft: Conquest: Frontier Wars, een real-time strategiespel, en Starlancer, een geavanceerd 3D ruimte-schietspel à la Wing Commander. Beide games worden momenteel voor Microsoft ontwikkeld door Digital Anvil, dat wordt geleid door Chris Roberts, de programmeur van de bekende Wing Commander-reeks. Deze nieuwe games, die in de herfst van dit jaar worden verwacht, zullen nieuwe standaards stellen op het gebied van games-technologie en -beleving.

Programma
09.45 uur Ontvangst

10.00 uur Presentatie en demonstratie nieuwe games door Todd Stevens
11.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen
11.30 uur Einde

Wilt u ons s.v.p. laten weten of er iemand en zo ja wie, van uw redactie op deze uitnodiging ingaat? Dit kan per bijgevoegd antwoordformulier, t.a.v. Karin van Geelen (faxnummer 023 - 565 17 24) of via e-mail aan ondergetekende (aureliab@microsoft.com ) of MCS (info@monogram.nl) . Even bellen met MCS kan natuurlijk ook, telefoonnummer 023 - 562 82 08. Bij een positieve reactie uwerzijds, sturen wij u een bevestiging inclusief routebeschrijving toe.

Met vriendelijke groet,
Microsoft B.V.

Aurelia van den Berg
Press & Public Relations Manager

Bijlage: antwoordformulier

ANTWOORDFORMULIER

'European Games Media Tour'

Datum: 8 april 1999
Plaats: Microsoft
Boeing Avenue 30

1119 PE Schiphol-Rijk Ontvangst: 09.45 uur
Aanvang: 10.00 uur

o Ik kom naar deze persbriefing

o Ik ben verhinderd, maar ontvang graag persinformatie

o Ik zal niet aanwezig zijn

Naam

Blad

Adres

Postcode

Plaats

Fax

E-mail

Fax dit formulier naar MCS 023 - 565 17 24 t.a.v. Karin van Geelen of stuur een e-mail naar aureliab@ microsoft.com of info@monogram.nl

Deel: ' Uitnodiging 'European Games Media Tour' '
Lees ook