Politiebericht Flevoland: Almere/Lelystad 11-10-2001 Uitnodiging media landelijke politiedag

Uitnodiging voor regionale en locale redacties
ALMERE / LELYSTAD Zaterdag 13 oktober vindt de Landelijke Politiedag plaats. Zowel voor volwassenen als voor kinderen is er die dag veel te zien, te doen en te beleven zijn in Lelystad en Almere-Haven. Voor politie Lelystad is het een mooie gelegenheid het nieuwe politiebureau aan het Zuiderwagenplein voor publiek open te stellen. In Almere-Haven kunnen bezoekers onder meer kennis maken met alle politiemensen die werkzaam zijn in Haven.

Net zoals alle inwoners van Flevoland bent ook u natuurlijk van harte uitgenodigd bij een of beide locaties een kijkje te komen nemen. In Almere-Haven bent u van harte welkom tussen 11:00 en 14:00 uur (Marieken Westerink, tel: 06-53737697.
In Lelystad kunt u terecht tussen 12:00 en 15:00 uur bij Saskia van Bruinessen, tel: 06-53224343.

Het kan in Almere-Haven
De Landelijke Politiedag in Almere-Haven staat vooral in het teken van jeugd. Zaterdag 13 oktober kunnen belangstellenden tussen 11:00 en 16:00 uur terecht op het terrein aan de Strandweg in Almere-Haven. Het programma is zeer gevarieerd: veel te zien, veel te beleven en veel te doen. Zo kun je bijvoorbeeld geheel vrijblijvend en zonder consequenties je brommer laten controleren en een behendigheidstest doen. Je kunt je ook laten fotograferen op een echte politiemotor. En wat dacht je van een rondje in een politieboot? Verder kun je de politiepaarden bewonderen. Misschien mag je ze zelfs wel aaien. En heb je wel eens een boevenbus of een surveillancewagen van binnen gezien?
Om 12:00 uur is er een demonstratie van politiehonden; kom kijken hoe een politiehond helpt bij de aanhouding van een verdachte. De brandweer geeft om 13:30 en 15:00 uur een demonstratie.

Spectaculaire opening in Lelystad
In Lelystad houdt de politie opendag van 12:00 tot 16:00 uur op het politiebureau Zijpestein aan het Zuiderwagenplein 1. Tijdens deze feestelijke middagdag staan kinderen en het nieuwe politiegebouw centraal. Het gebouw wordt officieel en spectaculair om 12:30 uur voor het publiek geopend. Om 14:00 uur is het tijd voor de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd waaraan schoolkinderen in Lelystad meededen. Verder zijn er nog tal van andere activiteiten voor de jeugd, net zoals in Almere.

Deel: ' Uitnodiging media Landelijke Politiedag Almere en Lelystad '
Lees ook