Vlaamse overheid

11 juli 2002, Vlaanderen Feest naar aanleiding van 700 jaar Guldensporenslag.
De Vlaamse Regering verzocht Elf Juli Brussel vzw om in te staan voor het concept en de realisatie van een feestlied ter gelegenheid van deze Vlaamse feestdag.

Omdat we het begrip "feestelijk Vlaanderen" ook bij jonge mensen ingang willen doen vinden; omwille van de feestelijke en opzwepende vaart van het liedje met zijn zacht ironische toets; omwille van het karaokegehalte voor de 1200 buurtfeesten, werd gekozen voor een nieuwe versie van "Vlaanderen Boven" van en met Raymond van het Groenewoud.

Het nummer leende zich gemakkelijk tot vocale medewerking van twaalf vooraanstaande Vlaamse artiesten (cfr. "We are the world", het schitterende internationale solidariteitslied).
Dat deze artiesten hun medewerking hebben verleend aan dit project, draagt bij tot de kostbare gedachte van maatschappelijke verbondenheid. Zo is bijvoorbeeld de medewerking van Salvatore Adamo opmerkelijk.

Minister-president Patrick Dewael nodigt u uit op de voorstelling van het feestlied en de videoclip 'Vlaanderen Boven' op woensdag 5 juni 2002 om 11u in Café de Bxl, Grote Markt 12a te Brussel.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen op 02/227.18.18 (onthaal en promotie Brussel)

Voor meer informatie kan u terecht bij de woordvoerder van de Minister- president, Bart Tommelein, op het nummer 02/553 29 11 e- mail: bart.tommelein@vlaanderen.be


---

Zoekwoorden:

Deel: ' Uitnodiging persconferentie feestlied 'Vlaanderen Boven' '
Lees ook