Ingezonden persbericht


Bericht voor alle media:Op zaterdagmiddag 25 mei a.s. wordt voor de tiende keer de Alkmaarse Cultuurprijs uitgereikt in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar. De winnaar wordt door het bestuur van de Alkmaarse Cultuurprijs gekozen, nadat door een vakjury via een zogenaamde longlist, een shortlist en een top 3 een voorselectie is gemaakt.
De naam van de winnaar wordt om ongeveer 16.00 uur bekend gemaakt. Burgemeester Van Rossen reikt de hoofdprijs van EUR 2250 uit.
Om 12.00 uur opent de Grote Sint Laurenskerk de deuren voor het publiek. In de kerk zijn tot 15.45 uur optredens en bijdragen te zien van alle deelnemers aan de Cultuurprijs.
De Alkmaarse bevolking c.q. iedere bezoeker van de expositie kan voor een favoriet stemmen. De meest genoemde deelnemer gaat met de publieksprijs van EUR 450 naar huis.

U bent van harte welkom op deze feestelijke middag in de Grote Sint Laurenskerk.

Voorafgaand aan deze middag worden alle deelnemers op de shortlist van 16 t/m 24 mei in de gelegenheid gesteld zich te presenteren in de Kunstuitleen Alkmaar. Dit is voor de jury het moment om nogmaals een keuze te maken en drie genomineerden aan het bestuur voor te dragen. Uit deze drie genomineerden kiest het bestuur tenslotte de uiteindelijke winnaar.
Ook hier bent u van harte welkom, uiteraard tijdens de openstellingstijden van de Kunstuitleen.


Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting Alkmaarse Cultuurprijs,

Danielle Koelemij
voorzitter


P.S.:
Kent u iemand die geinteresseerd is in cultuur en die ook graag aanwezig zou willen zijn op 25 mei, stuur dit mail dan door. Dan zullen er erg veel mensen aanwezig de 25e en wordt het erg gezellig!

Deel: ' Uitnodiging voor uitreiking Alkmaarse Cultuurprijs '
Lees ook