Nederlands Film Festival

PERSBERICHT 30 AUGUSTUS 1999

FESTIVALBEZOEKERS KIEZEN CITROËN PUBLIEKSPRIJS

aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Westgeest en Ingrid van Ulden. Met de Citroën Publieksprijs introduceren het Nederlands Film Festival en Citroën Nederland voor het eerst een verkiezing door alle bezoekers van het festival. Het festivalpubliek geeft tijdens het Nederlands Film Festival zijn waardering aan de speelfilms van het competitieprogramma.

De regisseur van de meest gewaardeerde speelfilm ontvangt de Citroën Publieksprijs tijdens het Nederlands Film Gala op vrijdag 1 oktober. Hoofdsponsor Citroën Nederland stelt de prijs, een bronzen beeld van Karel Gomes en een geldbedrag van f 15.000,- beschikbaar. Met de Citroën Publieksprijs, één van de grote filmonderscheidingen, bevestigt Citroën Nederland haar ondersteunende rol voor de film in Nederland.

Citroën Nederland is sinds 1997 als facilitair sponsor aan het Nederlands Film Festival verbonden en stelt jaarlijks auto's ter beschikking voor onder andere het vervoer van gasten van het festival. Met ingang van 1999 is Citroën Nederland hoofdsponsor.

Deel: ' Uitreiking Citroën Publieksprijs op Nederlands Film Gala '
Lees ook