Gemeente Haarlem

Eerste groep deelnemers ontvangt diploma voor de cursus Body Works en de cursus Leidster aan huis

Op woensdag 28 april ontvangen 5 deelnemers van de cursus Body Works en 13 deelnemers van de cursus Leidster aan huis hun diploma. Body Works leidt deelnemers op tot aerobic instructeur en deelnemers van de cursus Leidster aan Huis kunnen na afronding van de cursus aan de slag als oppas in huis of in de gastouderopvang.

Body Works

In januari van dit jaar is een eerste groep gestart met de opleiding ‘Body Works Teacher Trainer’. Deze opleiding is bedoeld voor langdurig werklozen met een uitkering (bijstand of ww). Onderwerpen die tijdens de opleiding aan de orde komen zijn onder andere lesopbouw, instructietechnieken, choreografie, anatomie en bewegingsleer, blessure preventie, fysiologie en veiligheid. Over deze onderwerpen krijgen de deelnemers les in theorie en praktijk.

De opleiding wordt verzorgd door Body Works, een opleidingsinstituut voor fitness en aerobic instructeurs, in samenwerking met de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Haarlem en het Arbeidsbureau Haarlem.

Binnenkort start een tweede groep met de opleiding.

Leidster aan huis

Vorig jaar november is een eerste groep deelnemers begonnen aan de cursus Leidster aan huis. Deze cursus is bedoeld voor personen die willen gaan werken in de kinderopvang aan huis. De opleiding duurt 6 maanden en bevat scholing bij het Nova-College en stages bij kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Na de opleiding krijgen de cursisten begeleiding van de Stichting Ecosol bij het zoeken naar werk en tijdens hun werkzaamheden.

Een aantal van de cursisten die de cursus nu hebben afgerond gaat verder met een vervolgzorg- opleiding. Anderen gaan aan de slag als leidster aan huis of assisteren bij een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Dit jaar start een tweede groep met de cursus.

27 april 1999

.

persberichten

Deel: ' Uitreiking diploma's Haarlemse cursussen '
Lees ook