Uitreiking Dutch Collector Award door Jacques d'Ancona


30 jaar VerzamelaarsJaarbeurs in Jaarbeurs Utrecht

UTRECHT, 20091112 -- Op zaterdag 21 november aanstaande zal Jacques d'Ancona voor de eerste keer de Dutch Collector Award uitreiken, op initiatief van de beursorganisatie ARC en ACB Media, uitgeefster van de Antiek en Verzamelkrant. Een trofee die wordt toegekend aan de man of vrouw met de meest indrukwekkende verzameling, waarvoor inmiddels in diverse categorien een aantal verzamelaars is genomineerd. De uitreiking vindt plaats tijdens de najaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs in de jaarbeurs te Utrecht. Dit evenement trekt 2 maal per jaar enkele tienduizenden mensen naar Utrecht waar honderden standhouders hun verzamelingen aan het grote publiek tonen en verkopen aan andere verzamelaars.

Dat het door verzamelaars ook als zodanig wordt ervaren blijkt uit het feit dat dit jaar kan worden stilgestaan bij het 30 jarig bestaan van de beurs, die sinds een aantal jaren wordt georganiseerd door ARC uit Hoorn. ARC organiseert overigens ook de Mega Platen en CD beurs, die gelijktijdig met de VerzamelaarsJaarbeurs in de Jaarbeurs wordt gehouden en muziekliefhebbers uit alle landen van de wereld trekt. Een verzamelfeest dat in zijn soort als uniek mag worden gekenmerkt.

Dat de eerste Dutch Collector Award door Jaques d'Ancona wordt uitgereikt is niet zo vreemd. Ook d'Ancona is verwoed verzamelaar van brillen. Enige tijd geleden werd hij in die hoedanigheid geportretteerd in de Antiek en Verzamelkrant. Een uitgave van ACB Media uit Vlagtwedde. Het blad deelt dit jaar in de feestvreugde vanwege het 25 jarig bestaan. De Antiek en Verzamelkrant verhaalt maandelijks over het wel en wee van verzamelaars, toont unieke verzamelingen, maar informeert ook over antiek, kunst en bijzondere exposities in musea.

De uitreiking van de Dutch Collector Award vindt dus plaats op zaterdag 21 november in en rond de stand van de Antiek en Verzamelkrant, zo rond de klok van twee uur.

Meer informatie vindt u op:
www.verzamelaarsjaarbeurs.nl of op www.antiekenverzamel.nl

VerzamelaarsJaarbeurs 2009
Jaarbeurs Utrecht
Zaterdag 21 november (9.00-18.00 uur) en zondag 22 november (10.00-17.00 uur)
Entreeprijs aan de kassa: 12,- (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop met korting via de website: 10,50 www.verzamelaarsjaarbeurs.nl


Deel: ' Uitreiking Dutch Collector Award door Jacques d'Ancona '
Lees ook