Uitreiking eerste Internationale Keurmerken voor Valide Games


UTRECHT, 20140317 -- De Dutch Society for Simulation in Healthcare is erg verheugd om tijdens het jaarlijkse congres op 19 maart aanstaande de eerste Internationale 'Keurmerken Valide Games' te kunnen gaan toekennen. Een echte mijlpaal, want games zijn er vele, maar de wetenschappelijke onderbouwing ervan is niet altijd transparant. Met het Keurmerk Valide Games wordt duidelijk op wélke games de professional en/of patiënt gerechtvaardigd kan vertrouwen, en natuurlijk ook waarom. Het label is door Nederlandse én door niet-Nederlandse bedrijven aangevraagd.

Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de totstandkoming van het framework. Hierbij zijn medische professionals nauw betrokken geweest tezamen met experts op het gebied van validatie van games. Het keurmerk zal in de toekomst ook zijn waarde bewijzen voor game developers, vanwege de onbekendheid met het domein van medische professionals.

We zijn er trots op om tijdens ons congres de eerste keurmerken te mogen uitreiken aan o.a. “Op Eigen Kracht”(Red Jezelf) en ABCDESim (een initiatief van Erasmus MC en SBOH).

Het congres wordt gehouden op 19 maart in het UMCUtrecht.


Deel: ' Uitreiking eerste Internationale Keurmerken voor Valide Games '
Lees ook