Nieuw-Vlaamse Alliantie


PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER MARLEEN VANDERPOORTEN VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS EN VORMING Donderdag 30 januari 2003

Slotmanifestatie Participatie op school Uitreiking eerste prijs voor participatieve school

U wordt vriendelijk uitgenodigd op de slotmanifestatie van de actie 'participatie op school' in het kader van Kleurrijk Vlaanderen.

De afgelopen weken voerden niet alleen honderden
Vlamingen kleurrijke discussies over participatie op school, huiswerk, meertaligheid,. , via het
discussieforum (www.kleurrijkvlaanderen.be), ook zonden meer dan 80 scholen hun participatiemodel in voor de wedstrijd die aan de actie gekoppeld werd. Uit die inzendingen selecteerden de jury 63 scholen die een participatielabel uitgereikt zullen krijgen op de
slotmanifestatie aanstaande maandag. Eén van die scholen wordt ook de winnaar van de wedstrijd en mag met een groep leerlingen naar de 'school van de toekomst' in Zweden.

De slotdag van deze actie heeft een niet-publiek gedeelte in de voormiddag waar leerlingen, leerkrachten, directies en ouders in werkgroepen over participatie discussiëren. Het publieke gedeelte in de namiddag is een plenaire zitting waar alle participanten rond drie centrale participatiestellingen hun mening geven. Nadien zal de minister de 63 scholen hun label overhandigen en de winnaar bekend maken.

De pers wordt reeds uitgenodigd vanaf de middaglunch waar men met de participanten in contact kan komen en waar de minister ook al aan deelneemt.

Het geheel wordt geanimeerd door de Belgische
Improvisatieliga.

U bent welkom op maandag 3 februari 2003 vanaf 12u in het Vlaams Parlement. Om praktische redenen vragen wij voor de lunch op voorhand te willen bevestigen.

info : Jo De Ro, woordvoerder van
minister Vanderpoorten - gsm (0475) 98 33 73
tel. (02)553 99 23 - fax. (02) 553 99 19
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be

Zoekwoorden:

Deel: ' Uitreiking eerste prijs voor participatieve school Vlaanderen '
Lees ook