Uitreiking fair politician of the year award

Uitreiking fair politician of the year award

De Foundation Max van der Stoel (FMS) sluit aanstaande donderdag traditiegetrouw het politieke seizoen af met het uitroepen van de ‘Fair Politician of the Year’. Om 16.30 uur wordt in Nieuwspoort bekend gemaakt wie zich de ‘Fair Politician of the Year’ 2015-2016 mag noemen. Wie heeft zich het afgelopen jaar van alle 150 Kamerleden het meeste ingezet om beleid eerlijker en rechtvaardiger te maken door de belangen van ontwikkelingslanden ook mee te wegen? En wie is de meest 'faire' Europarlementariër?

Het belooft een spannende ontknoping te worden, waarbij zowel de meest faire politicus van de Tweede Kamer wordt uitgeroepen, als de winnaar per fractie. Bovendien zullen we live overschakelen naar het Europees Parlement om te spreken met de meest ‘faire’ Europarlementariër.

Mondiale armoedebestrijding is niet alleen een zaak van ontwikkelingssamenwerking, maar gaat juist ook over eerlijke handel, belastingbeleid, grondstoffenpolitiek, wapenexportbeleid en het tegengaan van bijvoorbeeld kinderarbeid . Fair Politics – het lobbyprogramma van de FMS – heeft het afgelopen jaar de inzet van Nederlandse Kamerleden en Europarlementariërs op tal van coherentiedossiers gevolgd. Er werd onder andere gekeken naar Kamervragen, amendementen, moties en de bijdrage in debatten met de bewindslieden. De permanente monitoring van de inspanningen van de Kamerleden en Europarlementariërs is te volgen via de website www.fairpolitics.nl/ www.fairpolitics.eu.

Datum: donderdag 23 juni 2016

Tijd: 16:30 uur – 17:30 uur

Locatie: Nieuwspoort Den Haag

Website: www.fairpolitics.nl/ www.fairpolitics.eu

Deel: ' Uitreiking fair politician of the year award '
Lees ook