SYNTENS

DAG VAN HET ONTWERP .99

Arnhem, 4 november 1999

PrioriTIJD voor productontwikkeling

Op 22 november aanstaande reikt de heer Kamminga, Commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland, de Gelderse Vormgevingsprijs 1999 uit. Deze prijsuitreiking vindt plaats tegen het decor van een groots opgezet evenement, de .Dag van het Ontwerp .99.. Dit evenement vindt plaats in het Gelredome in Arnhem en is gericht op hoe ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) met vormgeving en productontwikkeling kunnen scoren.

Onder het motto .PrioriTIJD voor productontwikkeling. vindt in het Gelredome een aantal activiteiten plaats waarin centraal staat waarom en hoe MKB-ondernemers met productontwikkeling hun concurrentiepositie kunnen verstevigen. Het evenement brengt deskundigen en MKB-ondernemers bij elkaar.

Inzichtelijk
De opzet is zodanig gekozen dat alle voor het MKB relevante aspecten van productontwikkeling en -verbetering de revue passeren. Dit maakt dit evenement interessant, niet alleen voor de ondernemer met ervaring op het gebied van productontwikkeling, maar ook voor de ondernemer voor wie dit terrein relatief nieuw is.

Onderdelen
De dag van het Ontwerp bevat als onderdelen:


- Een kennismakingsbeurs
Hier presenteren bedrijven zich met een productontwikkelingstraject zoals zij dat hebben begeleid of hebben doorlopen. Op elk van de fasen van productontwikkeling en vormgeving kan de deelnemer/bezoeker informatie krijgen/geven vanaf conceptontwikkeling, octrooi-vragen tot participatie en vermarkten. Deelnemers en bezoekers hebben een groot aantal mogelijkheden om op hun interessegebied met elkaar in contact te komen en om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.


- Lezingen
Van 16.30 tot 17.00 uur:
Van Trend naar Strategie, door de heer drs. P. Leferink, De Bock & Dekker
Van Strategie naar concept, door de heer dr. F. Langerak, faculteit Bedrijfskunde van de Erasmus universiteit Rotterdam Van 17.10 tot 17.40 uur:
Van Concept naar Ontwerp, door de heer M.G. Friskes van Additional Services en de heer ir. J. Verbrugge van Flex Development BV Van Ontwerp naar Uitvoeren, door de heer T. Westendorp, NEDAP bv Van 17.50 tot 18.20 uur:
Van Uitvoeren naar Vermarkten, door de heer E.W. Bay van VBAT Van Mogelijkheid tot Participatie, door de heer W. Meijer van Championchip


- Uitreiking van de Gelderse Vormgevingsprijs.
- Een ideeën- en netwerkplein.

- Een hapje en een drankje.

Het programma start om 16.00 uur. De kosten bedragen per deelnemer f 90,-. Het dinerbuffet is hierbij natuurlijk inbegrepen. Voor meer informatie en aanmelding: www.dagvanhetontwerp.nl

Meer inlichtingen bij:
Irene van Benthem of Tamara Molnar
telefoon 053 . 489 44 44
fax 053 . 489 44 42

Bijlage
Genomineerden scoren beter
De Gelderse Vormgevingprijs bestaat al langer. De prijs is uniek voor Nederland omdat hij niet zozeer het onderscheidende product zelf honoreert alswel de achterliggende samenwerking van vormgever en producent bekroont. De prijs moedigt vormgevers aan zich meer of beter op het bedrijfsleven te oriënteren en daagt ondernemers uit meer of eerder met vormgevers in zee te gaan.

Genomineerd zijn; ontwerpster Manon Koper en HEMA BV met tuinverlichting PIN-IN,
Ontwerpbureau Den Hartog Musch uit Arnhem en Textiel & Plasticfabriek S. Lovenstein BV uit Terborg met de Light Clip, een vluchtwegmarkering,
Van der Veer Designers uit Deil en Koninklijke Gazelle uit Dieren met de AXIS Fietsbel, Lijn 5 Ontwerpers uit Rotterdam en Veenman Drukkers uit Ede met het boek NAT&DROOG, Nederland met andere ogen bekeken Architectenbureau Paul de Ruiter BV en BV Metalen ramen MHB uit Herveld met de Mercator klimaatgevel,
Ontwerper Karel Martens uit Hoog Keppel en Veenman Drukkers uit Ede met belettering van gevels,
Robbrecht den Engelse Productontwerp uit Amsterdam en Fusus BV uit Gendringen met de .Walker. loopfiets en
Flex Development BV uit Delft en Additional Services uit Arnhem met de .Needle Safe., een (kind)veilige opbergvoorziening voor gebruikte injectiespuiten.

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Uitreiking Gelderse Vormgevingsprijs op Dag van het Ontwerp '
Lees ook