Persbericht

Louis Paul Boon Genootschap presenteert literaire prijs: De Isengrimus

Utrecht/Aalst, 28 juni 2001 - Het Louis Paul Boon Genootschap presenteert op zaterdag 15 september 2001 een nieuwe literaire prijs: De Isengrimus. De tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan iemand die, op welke manier dan ook, een bijdrage levert/heeft geleverd om het gedachtengoed van de schrijver/kunstenaar Louis Paul Boon levend te houden.

De prijs is genoemd naar de wolf uit de middeleeuwse vertellingen die ook een prominente rol speelt in de boeken van Boon als De Kapellekensbaan en Wapenbroeders. Boon identificeerde zich met Isengrimus, de wolf die telkens weer het slachtoffer werd van zijn eigen goedgelovigheid. Zijn huis in Erembodegem noemde hij zo.

De prijs wordt op 15 september 2001 voor het eerst uitgereikt tijdens de jaarvergadering van het Louis Paul Boon Genootschap in Aalst (B).

NOOT VOOR DE REDACTIE
De naam van de eerste winnaar van De Isengrimus is ongeveer een week voor de jaarvergadering onder embargo beschikbaar voor vertegenwoordigers van de media. Stuur een e-mail naar info@coco.nl als u geïnformeerd wilt worden over de winnaar en de prijsuitreiking.

Meer informatie bij:
Geert Goeman (Gentbrugge B, tel. 09 231 95 91)
Noud Cornelissen (Utrecht NL, tel. 030 233 35 92)

Meer informatie over het Louis Paul Boon Genootschap op http://www.lpboon.net

Zoekwoorden:

Deel: ' Uitreiking literaire prijs Louis Paul Boon Genootschap '
Lees ook